Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeležen Dan Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 04.12.2018. Južna Srbija Info

Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu održana je juče u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta.

Obeležen Dan Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu

Na svečanosti, u prisustvu velikog broja zvanica, predstavnika Univerziteta, Srpske akademije nauka i umetnosti, Ministarstva, Grada Niša i gradskih opština Pantelej i Niška banja, prisutnima su se, između ostalih, obratili prof. dr Suzana Kostić, dekanica Fakulteta umetnosti i prof. dr Dragan Antić, rektor Univerziteta, koji su istakli da je za svega 16 godina koliko postoji, ovaj fanultet postigao impozantne rezultate u razvoju i unapređenju naučnog rada i izdavačke delatnosti Univerziteta u Nišu. Posebno je istaknuto da se Fakultet danas sastoji iz tri departmana za likovnu, muzičku i primenjenu umetnost, kao i pet centara, od kojih se posebno ističe najnoviji, centar za doživotno učenje.

Gradonačelnik Darko Bulatović poručio je da je Niš ponosan na svoj Fakultet umetnosti koji je za ovo kratko vreme izrastao u hram kulture i umetnosti Niša. Gradonačelnik je naglasio spremnost Grada da na svaki način pomogne i ojača unapređenje naučnog rada na Univerzitetu čiji je Fakultet umetnosti jedan od najznačajnih segmenata.

”To je Grad radio do sada, a radiće i ubuduće, jer nauka, obrazovanje, umetnost i kultura su temelji na kojima se zasniva svaki moderan grad, što Niš svakako jeste”, rekao je Gradonačelnik Bulatović.

Današnja svečanost iskorišćena je i kao prilika da se Fakultet priznanjima oduži naučnim saradnicima, predavačima i svima koji su se ugradili u temelje ove naučne i umetničke institucije i istrajno doprineli razvoju i afirmaciji Fakulteta, kao i Pohvalnice najboljim studentima.


#   Niš   Fakultet umetnosti   Niška Banja   Darko Bulatović   Pantelej   Dragan Antić   Suzana Kostić
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima