Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odloženi najavljeni događaji u niškim ustanovama kulture

rssBookmark and Share

Niš 04.05.2023. Južna Srbija Info

U niškim ustanovama kulture, Narodnom pozorištu, Niškom kulturnom centru odložene su predstave, projekcije zbog tragičnog događaja u beogradskoj školi.

Odloženi najavljeni događaji u niškim ustanovama kulture

Odložena premijera predstave „Seme“ i gostovanje predstave „Dok nas smrt ne razdvoji“

Narodno pozorište Niš izražava najdublje saučešće porodicama stradalih u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i njenom kolektivu.

Narodno pozorište Niš veruje i nada se da je taj nikada zabeleženi događaj u istoriji Srbije opomena celokupnoj javnosti da je poslednji trenutak za uspostavljanje društva u kojem se svaka različitost i drugost, koliko god da je velika, uvažava i podržava; društva bez agresije, vređanja i omalovažavanja, društva u kojem postoji etička i estetska misao o vrednovanju dobra i zla. Društvo bez ovakve misli prihvatiće zlo kao svakodnevicu i dovešće do samouništenja.

Sve ovo je izrečeno i na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana  povodom predstojeće premijere predstave „Seme“, po tekstu i u režiji Miroljuba Rikija Nedovića, kao i obeležavanja 40 godina njegovog stvaralačkog rada u Narodnom pozorištu Niš.

Konferencija je, zbog jučerašnje društvene katastrofe i neprolazne pojedinačne i kolektivne traume, održana bez ikakvog svečarskog karaktera i radosti koju nova predstava sama po sebi nosi.

Premijera predstave „Seme”, planirana za 5. maj 2023, odlaže se za 9. maj, sa početkom u 20.00 sati, a prva repriza biće održana 10. maja. Kupljene premijerne karte važe za novi termin.

Naglašavamo da će karte za pretpremijeru, planiranu za 4. maj, važiti za reprizu 10. maja.

Obaveštavamo publiku da je i gostovanje predstave „Dok nas smrt ne razdvoji“, koje je bilo zakazano za nedelju, 7. maj, takođe otkazano. O novom terminu izvođenja ćemo naknadno obavestiti našu publiku, a kupljene karte će važiti za novi termin.

Takođe, karte za svaku od navedenih predstava se mogu vratiti, uz sačuvan fiskalni račun, na blagajni Narodnog pozorišta Niš radnim danom od 10.00 do 20.00 sati.

Niški kulturni centar

Zbog Dana žalosti, filmovi „Podigni lestvicu“ (70') i „Nemi glas“ (51') iz programa „U susret Beldoksu – Beldoks eho“, umesto u petak, 5. maja, biće prikazani u utorak, 9. maja u 19.30 sati, u Maloj sali Niškog kulturnog centra.


#   Niš   dan žalosti   Narodno pozorište   Niški kulturni centar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima