Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predstava “Duge noći i crne zastave“ premijerno u Nišu

rssBookmark and Share

15.12.2015. NTV, Južna Srbija Info

Predstava “Duge noći i crne zastave“, po tekstu Dejana Stojiljkovića, a u režiji Ivana Vukovića, biće premijerno izvedena na sceni niškog Narodnog pozorišta.

Foto: NTV
Foto: NTV

Reč je o adaptaciji istoimene knjige koja govori o periodu pre Kosovkog boja, a u kojoj se prepliću istorija i fantastika.

Dejan Stojiljković se u svom romanu “Duge noći i crne zastave“ igra sa našim odnosom prema prošlosti i meša istoriju i fantastiku praveći novi mit. Predstava, prema rečima autora, ide korak dalje.

U njoj se, kao i u romanu, pojavljuju brojne ličnosti srpske istorije, turski osvajači, kao i mitski likovi, te su tako tu knez Lazar i knjeginja Milica, zatim Ivan Kosanćić, Milan Toplica, Miloš Obilić i drugi. Uloge tumače glumci iz Niša i Šapca. Nakon premijere u Smederevu i Nišlije će moći da pogledaju ovo ostvarenje.

Predstava rađena po istoimenom romanu, koji je bio među top deset najčitanijih u našoj zemlji, je koprodukcija niškog Narodnog pozorišta, Šabačkog pozorišta i grada Smedereva.

Premijera je u utorak 15. decembra od 20 sati u Narodnom pozorištu. Karata ima još malo, a mogu se kupiti po ceni od 600 dinara.

Komentara: 0


#   pozorište   premijera   Kosovska bitka   Knez Lazar   Narodno pozorište   istorija   Dejan Stojiljković   Milan Toplica   Šabačko pozorište
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}