Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Priče belog pera“ u NKC-u

rssBookmark and Share

Niš 14.07.2021. Južna Srbija Info

Promocija knjige „Priče belog pera“ Mirjane Strnad, održaće se u sredu 14. jula 2021. godine, u Maloj sali Niškog kulturnog centra, sa početkom u 19 sati.

„Priče belog pera“ u NKC-u

Mirjana Strnad rodom iz Zaječara ljubav ka pisanju upoznaje u Nišu 2018. godine. Sledeće godine objavljuje prvu pesmu pod nazivom “Tišina” u zborniku Nikola Vasić Topolovački na temu “Milion neizgovorenih reči”. Iste godine njen slogan se štampa na etiketi “Niškog piva” kao pobednički. Godine 2020. objavljuje još jednu pesmu “U ogledalu sna”, kao i dečiju knjigu “Priče belog pera".

Za sebe kaže da je sanjar. Voli da putuje, da se prepusti vetru, pa lako pronalazi ime za zbirku. Pero kao simbol leta i slobode kreće se izvan granica i ograničenja, te ga lako umeće u knjigu sa željim da predstavi šarenolikost sanjarenja na različite teme. Iskustva takvog putovanja obojila je jednostavnošću deteta, sa dubinom koju odrasli mogu lako uočiti. Bez neke posebne namere, nenametljivo, naglašava važnost pera pa nas vraća u davno vreme, onda kada je ono služilo za zapisivanje. Kada je bilo sredstvo u svojstvu olovke, pa su iskustva lako pronalazila put do papira. Sada je ono pronašlo put do njenog papira, a teme ostale zapažene među više različitih generacija. U srcu je ostala dete pa vas poziva na promociju u dečijem duhu, u odraslom sluhu. Za taj događaj Mirjana ima posebno ime, pa će druženje uz knjigu biti knjiški bal.


#   Niš   književnost   Niški kulturni centar   Mirjana Strnad
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima