Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijem za učesnike likovne kolonije „Sićevo 2018“

rssBookmark and Share

Niš 10.09.2018. Južna Srbija Info

Zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur primio je danas u Gradskoj kući učesnike likovne kolonije „Sićevo 2018“.

Prijem za učesnike likovne kolonije „Sićevo 2018“

Prema njegovim rečima  likovna kolonija Sićevo je najstarija umetnička kolonija na Balkanu. Osnovana je 1905. godine po ideji i uz zalaganje srpske slikarke Nadežde Petrović.Zbog svoje nesvakidašnje lepote, sićevački pejzaži predstavljaju inspiraciju ne samo slikarima već i književnicima i svim zaljubljenicima u prirodu.

Ovogodišnja Likovna kolonija Sićevo okupila je 12 slikara regiona, a među učesnicima su Miroljub Đorđević i Đuro Radonjić iz Niša, potom Maja Todić, Kosovska Gračanica, Sonja Spiroska Ostojić, Bosna i Hercegovina, Vesna Begović, Crna Gora, Aleksandra Rakonjac, Beograd, Zoran Graovac, Beograd, Miloš Milosavljević, Makedonija, Ana Vidmar, Slovenija, Rosen Tošev, Bugarska, Gabriela Urban, Mađarska i Lajoš Vegh, Mađarska.

Učesnici kolonije predstavili su se pojedinačno i izneli svoje utiske o lepotama Sićeva,a meću njima su i oni koji se osim slikarstvom bave i pravnom naukom i profesorskim radom.

Interesantno je da je Maja Todić umetnica iz Gračanice prvi put učestvovala u Sićevu kao član dečije slikarske kolonije.

Pored slikara prijemu su prisutvovali i predstavnici Galerije savremene likovne umetnosi iz Niša,koja je organizator ove umetničke manifestacije.


#   Niš   Miloš Banđur   Sićevo   likovna kolonija   Crna Gora   Miroljub Đorđević   Miloš Milosavljević   Makedonija   Bosna i Hercegovina   Likovna kolonija Sićevo
@Milos_Bandjur @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima