Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje dobilo prvi privatni teatar

rssBookmark and Share

Prokuplje 02.07.2014. Kurir

U Prokuplju je osnovano prvo privatno pozorište “Varoško pozorište Histrion“. Entuzijasti okupljeni u ovom pozorištu žele da svojim radom obogate pozorišni ali i celokupni kulturni život u ovom gradu.

Prokuplje dobilo prvi privatni teatar

Pozorište će izvoditi predstave u svim sredinama gde je to moguće, kako bi atmosferu pozorišta približili svim građanima

Direktor Varoškog pozorišta Histrion Miroljub Mirović Facir, čija glumačka karijera traje više decenija, kaže da će pod okriljem ovog pozorišta raditi i Dramski studio Gimnazije a biće pokrenuta i Škola glume za decu osnovnih i srednjih škola.

- U toku rada imamo nameru da sarađujemo sa svim ustanovama kulture, školama, kao i nevladinim organizacijama koje se bave sličnim aktivnostima, kako u Prokuplju tako i u celom Topličkom okrugu – rekao je Mirović.

Najavljuje da će pozorište izvoditi predstave u svim sredinama gde je to moguće, kako bi atmosferu pozorišta približili svim građanima.

Umetnički direktor pozorišta Zoran Cvetković je najavio do kraja godine tri premijere: „Siroti mali hrčki“ Gordana Mihića, „Kraljevski festival“ Toda Nikoletića i „Ivkova slava“, po romanu Stevana Sremca.

Osnivači kažu da će pozorište svoje aktivnosti finansirati iz članarine i uz pomoć donatora koji žele da pomognu njegov rad, kao i kroz projekte koje finansira Ministarstvo kulture i lokalna samouprava.

 


#   Prokuplje   pozorište   Miroljub Mirović   Zoran Cvetković   lokalna samouprava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima