Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Promocija knjige Dragana Miloševića "Heroine Srbije - Vekovnik"

rssBookmark and Share

Aleksinac 25.02.2017.

U biblioteci "Vuk Karadžić" u Aleksincu je održana promocija knjige Dragana Miloševića "Heroine Srbije - Vekovnik".

Promocija knjige Dragana Miloševića "Heroine Srbije - Vekovnik"

Sa puno pažnje i interesovanja Aleksinčani su pratili izlaganja recenzenta Tomislava Kresovića i autora, a većina prisutnih bila je prijatno iznenađena kada su po prvi put čuli o grandioznosti dela Jovanke Bončić Katernić, prve žene inženjera u Nemačkoj, zatim sestara Janković, prvih etnomuzikologa Srbije i Mirjane Marić, "srbske Koko Šanel", heroina iz knjige, koje su ostvarile dostignuća svetske vrednosti, a koje su rođene u Aleksincu ili pokraj njega.

Po izjavi više prisutnih, ovo je bio najsadržajniji i najkvalitetniji kulturno-književni skup održan u Aleksincu, pa su posle Promocije dogovoreni novi vidovi saradnje autora knjige i recenzenta sa aleksinačkom bibliotekom i kulturno-prosvetnim radnicima ovog grada.

Promociji su prisustvovali i Aleksandar Nikezić, direktor muzeja u Aleksincu, Tomislav Bratić, ugledni profesor muzike iz Aleksinca, Aleksandra Pavlović, predstavnik Književnog kluba "Velimir Rajić", kao i poznati aleksinački privrednik Borivoje Stoilović.

"U mojim knjigama i tekstovima dosta prostora je posvećeno velikanima Srbije rođenim na ovim prostorima kao i bitkama i događajima održanim u tom regionu Srbije, a koji su značajno obeležili našu istoriju. I ova sinoćna promocija me je uverila koliko malo o tome znaju sadašnje generacije Aleksinčana, a da ne govorim kolika je to nepoznanica tek za druge građane širom Srbije. Zbog toga je njeno održavanje pred znatiželjnim i gostoprimljivim Aleksinčanima bio pun pogodak." - kaže autor knjige.

"Za uspešnost organizacije i realizacije skupa veliku zahvalnost dugujem g. Vojkanu Popoviću, glavnom uredniku programa Biblioteke i njegovim saradnicima, g. Žarku Vojinoviću i veoma nadahnutom moderatoru, mladoj i lepoj Anastasiji Nenadović, odličnoj učenici 3. razreda Aleksinačke gimnazije." dodaje Dragan Milošević.

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   Velimir Rajić   Vuk Karadžić biblioteka   Dragan Milošević   Aleksandra Pavlović   Danica Janković   Ljubica Janković   Borivoje Stoilović   Anastasija Nenadović   Mirjana Marić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima