Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Publika uživala u narodnoj pesmi i igri ansambla "Abrašević"

rssBookmark and Share

Prokuplje 18.12.2017. Južna Srbija Info

Tradicionalni Novogodišnji koncert Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“, koji organizuje prokupački Dom kulture je još jedna manifestacija, koja pozorišnu salu uvek ispuni do poslednjeg mesta.

Publika uživala u narodnoj pesmi i igri ansambla "Abrašević"

Tako je bilo i u prošli petak, prokupačka pubilka je uživala u izvođenju narodnih izvornih pesama i igara članova ovog ansambla. Podjednako dobri na sceni bili su i folkloraši i solisti. Za svoje sugrađane najlepše izvorne pesme pevali su Milena Kostić, Dragan Cekić, Teodora Stanković i Anđela Zdravković.

Veliko oduševljenje publike izazvali su i najmlađi članovi „Abraševića“ izvođenjem Moravca, dok je Omladinski ansambl dobio burne aplauze za igre iz Leskovca i splet Šopskih igara Po prvi put pred prokupačkom publikom „Abrašević“ je izveo muzičko-scenski prikaz Sabora u Mačvi, a sudeći po ovacijama publike, po njemu će naši folkloraši ubuduće biti prepoznatljivi.

Na tradicionalnom Novogodišnjem koncertu nastupio je i član Orkestra Doma kulture, frulaš Nemanja Lazović iz Prokuplja i harmonikaš Strahinja Ognjanović iz Kuršumlije.

Ovakav program, prema mišljenju publike, jeste dobra završnica jedne kalendarske godine i za organizatore i za posetioce.

Podršku iz publike izvođačima na sceni pružila je i većnica za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić. 


#   Prokuplje   Nova godina   koncert   Milica Erić   Milena Kostić   KUD Abrašević   Dom kulture Prokuplje   Abrašević Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima