Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Norveški "Rognan hornorkestar" održao koncert u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 12.08.2018. Južna Srbija Info

Članica Gradskog veća za kulturu Jelena Mitrovski i pomoćnik gradonačelnika prof.dr Nebojša Ranđelović primili su u petak u Gradskoj kući goste iz Norveške, članove orkestra Rognan hornorkestar koji su gosti Grada i učesnici džez festivala Nišvil.

Norveški "Rognan hornorkestar" održao koncert u Nišu

Održali su koncert na Amfiteatru na keju koji je oduševio prisutne Nišlije. Prijemu su prisustvovali i gradonačelnici Niša i Saltdala, Darko Bulatović i Rune Berg, koji su iskoristili priliku da razgovaraju i o nastavku saradnje dva pobratimljena grada.

Inače, orkestar je osnovan, upravo na današnji dan,davne 1908.godine pod imenom Rognan Hornmuzik i jedan je od prvih članova muzičkog udruženja u Severnoj Norveškoj. Ima 28 članova.

Gosti su se zahvalili na srdačnoj dobrodošlici i istakli da im je izuzetno zadovoljstvo što svoju muziku mogu da predstave Nišlijama.

Oduševljeni su festivalom i svim pratećim programima.

Pomoćnik gradonačelnika Niša Nebojša Ranđelović istakao je da mu je drago što je imao priliku da sluša izvođenje Rognanhornorkestra, inače amaterskogorkestra, i poželeo im još mnogo uspešnih nastupa i prijatan boravak u Nišu, uz želju da se kulturna saradnjadva grada pobratima u narednom periodu i proširi. Gosti su, zajedno sa niškom Impresijom, u Gradskoj kući, izveli i prigodan muzički program, i najavili mogućnost nastavka saradnje.


#   Niš   Nišvil   Norveška   Darko Bulatović   Nebojša Ranđelović   Jelena Mitrovski   Rognan hornorkestar
@nisville @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima