Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Narodnom muzeju Toplice u toku pripreme za jesenji program

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.08.2019. Južna Srbija Info

Narodni muzej Toplice godinama unazad ima odličnu saradnju sa prokupačkim osnovnim i srednjim školama. Zaposleni u ovoj ustanovi kulture uveliko rade na osmišljavanju i proširivanju već postojećeg veoma bogatog i sadržajnog programa za školski uzrast.

Foto: Grad Prokuplje
Foto: Grad Prokuplje

-Naša saradnja sa školama je svake godine sve bolja i potpunija, te smatramo da tako treba i da se nastavi. Nastojimo već dugi niz godina da vratimo naše sugrađane, đake osnovnih i srednjih škola u Muzej i da im na najlepši mogući način, kroz obilazak postavki, predavanja i projekciju filmova prikažemo istoriju njihovog grada, rekla je viši vodič prokupačkog Muzeja Marijana Ostojić.

Ona je istakla da se saradnja sa đacima, profesorima i učiteljima, nije zadržala samo na obilascima Muzeja i spomeničkog kompleksa Hisar, već da se ogledala i u programima koje smo pripremali u okviru različitih manifestacija, Nedelje muzeja, Dana evropske baštine, Smotri arheološkog i etnološkog filma, ali i mnogih drugih.

-Namera nam je da i ove školske godine, ali i svih narednih tu saradnju negujemo. Napravili smo predlog svega onoga što može da bude poučno i interesantno u skladu sa njihovim školskim planom i programom, ali smo raspoloženi da čujemo i nove ideje i predloge, naglasila je Ostojić.

Programom Muzeja nije obuhvaćen samo obilazak ove ustanove, već  i nastavne jedinice iz istorije, koje će biti od pomoći profesorima. Njihova vrata su, kako navode, uvek otvorena i za saradnju sa profesorima muzičke i likovne kulture, ali i organizovanje koncerata i izložbi, predavanja i tribina. Do sada se u galeriji ove ustanove organizovalo dvadesetak javnih časova iz srpskog jezika, astronomije, fizike, biologije, francuskog i engleskog jezika.


#   Prokuplje   osnovci   Narodni muzej Toplica   srednje škole
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima