Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Večernji akt", izložba sudenata Fakulteta umetnosti u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 10.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Niški kulturni centar poziva na izložbu studenata Fakulteta umetnosti u Nišu sa predmeta Večernji akt, koji je mentorisao profesor Vladan Ranđelović.

"Večernji akt", izložba sudenata Fakulteta umetnosti u Nišu

Izložba će se održati u petak, 10. maja 2024. godine, u 18 sati, u Galeriji Niškog kulturnog centra.

Pridružite se i uživajte u umetničkim delima koja su nastavnici i studenti kreativnost, talenat i predanje.

"Radove su izložili studenti 2,3. i 4. godine likovnog i primenjenog odseka. Predstavila su se 32 studenta sa po desetak crteža manjeg i srednjeg formata, koji su rađeni u različitim crtaćim tehnikama - od olovke i ugljena do akvarela i gvaša. Različiti motivi i širok spektar mogućnosti likovnog izraza omogućuju mladim ljudima da tragaju za ličnom istinom na svom putu kreativnog razvoja. Studenti dolaze do specifičnih,originalnih i likovnih ostvarenja.
Izložba je koncipirana kao godišnja izložba i jedan presek rada studenata u poslednjih godinu dana, a ujedno i prvi korak ka osamostaljivanju, nastup pred publikom i jedno oslobađanje od treme javnog nastupa.
Sastavni deo našeg života je umetnost, a Fakultet umetnosti pored obrazovanja ima za cilj da približi umetnost što širem broju ljudi, u čemu uvek izilazi u susret  i ustanova Niški kulturni centar.
Mladi ljudi na svom profesionalnom putu učinili su prve korake i dali svoj skromni doprinos likovnoj sceni našeg grada." (Mentor Vladana Ranđelović)

 

 

Komentara: 0


#   Niš   Fakultet umetnosti   Niški kulturni centar   Galerija NKC   akt slikarstvo
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima