Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Sem Fabrici će posetiti Aleksinac i Niš

rssBookmark and Share

Niš 12.02.2018.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Sem Fabrici, sutra će prvi put posetiti Niš i Aleksinac, gde će se sastati sa gradonačelnikom Bulatovićem i predsednikom opštine Aleksinac Stankovićem i obići projekte koje je finansirala Evropska unija.

Ambasador Sem Fabrici će posetiti Aleksinac i Niš

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, sutra će prvi put posetiti Niš i Aleksinac, gde će se sastati sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i predsednikom opštine Aleksinac Nenadom Stankovićem i obići  projekte koje je finansirala Evropska unija u Nišu, kao i projekte u Aleksincu koje Evropska unija realizuje u partnerstvu sa Vladom Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES.

Ambasador Fabrici će prvo posetiti Aleksinac, gde će se susreti sa predsednikom opštine i tom prilikom prisustvovati prezentaciji geografskog informacionog sistema (GIS), alata koji omogućava opštinama da prikupljaju, obrađuju i upravljaju prostornim podacima i tako bolje planiraju razvoj, donose odluke i privlače potencijalne investitore. Ovo je i dobar primer međuopštinske saradnje opština Aleksinac i Merošina koje su zajednički sprovele ovaj projekat vredan 150.000 evra.

U Aleksincu će Šef Delegacije EU takođe posetiti dve preduzetnice koje su uz pomoć EU i Vlade Švajcarske pokrenule svoje poslovanje, Maju Ostojić koja vodi stomatološku ordinaciju i Biljanu Đokić, vlasnicu Poliklinke Natus.

Posetu Nišu ambasador Fabrici će započeti susretom sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem. Šef Delegacije i gradonačelnik će prisustvovati prezentaciji o EU projektima na teritoriji Niša pripremljenu od strane Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj. Ambasador Fabrici će obići znamenitosti Niša i posetiti arheološku postavku u Narodnom muzeju u Nišu. EU Info kutak u Nišu će takođe ugostiti ambasadora EU i gradonačelnika Niša koji će tom prilikom obići izložbu "Dehumanizacija" mladog umetnika Aleksandra Markovića.

Poseta Start up centru na Elektronskom fakultetu u Nišu koja je deo programa predstavlja prvu fazu Naučno Tehnološkog parka koju je finansirala Vlada Republike Srbije. Evropske investiciona banka izdvojila je 15.2 miliona evra za izgradnju parka.

Ambasador Fabrici će tokom popodneva razgovarati sa građanima Niša na debati „Pitaj me bilo šta o EU" koju organizuje po četvrti put Evropski pokret u Srbiji i Evropski pokret u Srbiji - Kraljevo u okviru EU projekta "Evropa za mene”. Učesnici će imati jedinstvenu priliku da direktno u razgovoru sa ambasadorom Fabricijem saznaju više o novoj Strategiji proširenja EU i mogućnostima da Srbija postane članica EU 2025.

Nova ekonomija

Komentara: 0


#   Niš   Aleksinac   EU   Merošina   Vlada Republike Srbije   Nenad Stanković   Darko Bulatović   Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj   Evropski Progres   Opština Aleksinac   Biljana Đokić   Evropski pokret u Srbiji   Sem Fabrici   Maja Ostojić
@Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @EvropskiPokret @FabriziSem @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima