Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Apoteke Niš otvorene nedeljom za starije od 65 godina

rssBookmark and Share

Niš 25.03.2020. Južna Srbija Info

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša, na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u gradu Nišu, naložio je direktoru Apotekarske ustanove Niš da za potrebe građana starijih od 65 godina omogući rad apoteka u okviru ustanove u nedelju 29.03.2020. godine u periodu od 04:00 – 07:00 časova.

Apoteke Niš otvorene nedeljom za starije od 65 godina

N A R E D B A

1. Nalaže se direktoru Apotekarske ustanove Niš da za potrebe građana starijih od 65 godina omogući rad apoteka u okviru ustanove u nedelju 29.03.2020. godine u periodu od 04:00 – 07:00 časova. Prilikom određivanja apoteka koje će raditi u navedenom periodu neophodno je voditi računa o pokrivenosti čitave teritorije Grada, odnosno da stanovništvo svih opština ima optimalniji i bliži pristup apotekama.

Apotekarska ustanova je u obavezi da obezbedi prevoz zaposlenima, koji će u predmetnom periodu biti radno angažovani. Sa tim u vezi, direktor će Štabu dostaviti spisak zaposlenih sa svim podacima, kako bi isti bio upućen nadležnoj policijskoj upravi, a sa ciljem nesmetanog kretanja zaposlenih u vreme policijskog sata. 

2. Nalaže se Domu zdravlja Niš, da odredi i opremi prostorije odgovarajućom opremom, sa zasebnim ulazom i posebno izolovanim od drugih organizacionih jedinica, u kojima bi se vršila trijaža pacijenata kod kojih postoji osnovana sumnja da su zaraženi virusom COVID-19.

Komentara: 0


#   Niš   penzioneri   Apoteka Niš   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima