Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čupin memorijal „Najvažnije je biti zdrav“, 26. avgusta u Banovini

rssBookmark and Share

Niš 16.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Ovogodišnji Čupin memorijal „Najvažnije je biti zdrav“, održava se u ponedeljak, 26. avgusta u dvorištu Univerziteta u Nišu (Banovini) i biće humanitarnog karaktera, za pomoć malom sugrađaninu Dimitriju Todoroviću.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Memorijalni koncert prvobitno je trebalo da bude održan sredinom juna. Razlog za pomeranje koncerta su radovi koji se izvode na uvođenju toplovoda i gasifikaciji kotlarnice u zgradi Univerziteta u Nišu.

Zoran Radosavljević Čupa je bio dugogodišnji basista grupe Galija, direktor NKCa, poznat kao sjajan muzičar i veliki humanista. Preminuo je 2004. godine, a od 2005. godine se organizuju memorijalni koncerti i u njegovu čast skoro 20 godina, na završnici svakog koncerta, u ponoć, “kuca na vrata raja”.

Učesnici ovogodišnjeg Memorijala su bendovi: 557, Gora, Mulj, Offload i Y.O.X.

Ulaz na memorijalni koncert je besplatan. Na ulazu u koncertni prostor biće postavljena kutija za sakupljanje priloga za pomoć malom Dimitriju kome su potrebna sredstva za operaciju u Americi, transplantaciju koštane srži u Srbiji, imunoterapiju…

Svi ljudi dobre volje koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, a hteli bi da pomognu Dimitriju Todoroviću da ponovo pobedi protivnika jačeg od sebe, mogu poslati SMS sa brojem 248 na 3800. Na samom koncertu će biti organizovana i lutrija, kako bi se još više novca skupilo za Dimitrija.

Organizatori Čupinog memorijala su Niški kulturni centar (NKC) i Udruženje građana Balkanrock.

Koncert počinje tačno u 20.30 časova.

 


#   Niš   Galija (grupa)   Banovina   Niški kulturni centar   Čupin memorijal   Zoran Radosavljević Čupa
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima