Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas u školske klupe, raspust ponovo 31. januara

Bookmark and Share

09.01.2018. Belami portal, Južna Srbija Info

Prvi deo zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolce je završen, a danas se đaci ponovo vraćaju na nastavu. Inače, prema kalendaru Ministarstva prosvete, prvi deo zimskig raspusta počeo je 3.januara, ali je zbog praznika, sa kojima se spaja, bio produžen za dva dana.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Prvo polugodište za osnovce i srednjoškolce se završava 31.januara, kada počinje drugi deo zimskih ferija.Pre odlaska na raspust, učenici osnovnih i srednjih škola obeležiće i školsku slavu, Svetog Savu, 27. januara.

Prvi radni dan posle zimskog raspusta biće 11.februar. Tokom februara učenici će odmarati zbog državnog praznika koji je spojen sa vikendom, još četiri dana, 15, 16, 17. i 18, a prvi radni dan biće im 19.februar.

Prolećni raspust počinje u ponedeljak, 2. aprila 2018. godine, a završava se u ponedeljak, 9. aprila 2018. godine.

Za učenike osmog razreda u aprilu će biti orgaizovana i proba završnog ispita i to 13. i 14. aprila. Prvog dana osmaci će imati probni test iz srpskog jezika, a drugog dana iz matematike i kombinovani test.

Školska godina se za učenike osmog razreda završava 31.maja, a za učenike ostalih razreda osnovnih škola 14.juna. Učenici će đačke knjižice i svedočanstva, kao i svih prethodnih godina, i sada dobiti na Vidovdan, 28. juna.

Za razliku od prethodnih godina, sada se zna i kada će za učenike biti organizovan završni ispit. Testove iz srpskog jezika i matematike i kombinovani test osmaci će polagati 18, 19. i 20. juna.Prijavljivanjem učenika za polaganje završnog ispita u matičnim osnovnim školama počinje i procedura upisa u osnovaca u srednje škole.

Komentara: 0


#   škole   Ministarstvo prosvete   školska godina   srednje škole   kombinovani test   zimski raspust
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima