Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deo javnih česmi u gradu počeo sa radom

rssBookmark and Share

Niš 19.05.2021. Južna Srbija Info

Počele su sa radom javne česme na teritoriji Gradske opštine Medijana. Ekipe JKP „Naisus“ i opštine su na terenu, a vode od jutros ima na česmama na kojima je potvrđena fizička i hemijska ispravnost vode.

Deo javnih česmi u gradu počeo sa radom

To su česma pored opštine Medijana, česma iza TC „Zona 2“, Ktitor u Duvaništu, česma kod Mesne kancelarije u Brzom Brodu, na Keju 29. decembar, na Trgu Stevana Sremca, Trgu kralja Aleksandra, na Trgu Pavla Stojkovića, Trgu Patrijarha Pavla i javna česma na Trošarini, kod Spomenika „Ćele-Kula“.

Na česmi Krst, u Parku Svetog Save i česmi Bure na Palilulskoj rampi, primećena je zamućenost vode veća od predviđene, pa će na njima morati da bude ponovljena analiza.

Česma Bure je u međuvremenu i oštećena tako da će pre puštanja u rad morati da se popravi. Prema informacijama koje smo dobili iz JKP „Naisus“ puštanje u rad česme na centralnom gradskom trgu, česme kraljice Natalije, zavisiće od završetka rekonstrukcije Trga. Zbog neispravnih instalacija u ovom trenutku voda neće moći da se pusti na česmi Puž i česmi kod Fontane u Čairskom parku, kao i Doninoj česmi.

U toku je provera ispravnosti vode za još četiri česme na teritoriji najveće niške opštine, posle čega bi voda trebalo da potekne i sa njihovih slavina. To su Trebinjska česma – kod Doma zdravlja, česma na Trgu 14. oktobar, česma kod Stare Srbije i još jedna česma u Brzom Brodu.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Naissus JKP   javne česme
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima