Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grčka otvorila granicu za građane Srbije, za sada ulaz samo preko Bugarske

rssBookmark and Share

Gradina 19.04.2021. RTS, Južna Srbija Info

Granica sa Grčkom za naše državljane zvanično je otvorena jutros u 8 časova. Do kraja maja može da se uđe samo preko graničnog prelaza iz pravca Bugarske i za ulazak je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata, ali vas može sačekati još jedan brzi test na samoj granici.

Grčka otvorila granicu za građane Srbije, za sada ulaz samo preko Bugarske

Svaki putnik mora da popuni i formular o lokaciji i smeštaju 24 sata pre putovanja. Za sada naši građani neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.

Svi građani koji su prošle godine uzeli zamenske vaučere, imaće ove godine prednost u realizaciji aranžmana.

Kako javlja dopisnik RTS-a sa graničnog prelaza Gradina prema Bugarskoj gužvi nema i saobraćaj je slabog inteziteta. Nezvanično, od jutros je preko tog prelaza prošlo samo tri automobila koja su se uputila prema Grčkoj.

U Bugarsku može da se uđe samo sa pi-si-ar testom ali ukoliko se ide samo u tranzitu, test nije potreban. Put do Grčke preko Bugarske je dug 230 kilimetara, i mahom je auto-put.

Zvanično, letnja sezona u Grčkoj počinje sredinom maja i od tada će u tu zemlju moći da se uđe preko Severne Makedonije.


#   turizam   Grčka   Gradina   Bugarska   Granični prelaz   Koronavirus   PSR test   kovid vakcina
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima