Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kol centar u domu zdravlja

rssBookmark and Share

Niš 15.09.2010.

U Domu zdravlja je počeo sa radom kol centar, preko koga će se zakazivati pregledi kod izabranog lekara opšte prakse i ginekologa.

Grad Niš ustupio je Domu zdravlja telefonsku centralu i linije, vrednosti oko 50 hiljada evra. Na raspolaganju je deset telefonskih linija, tako da će pacijentima biti lakše i brže da stupe u kontakt sa medicinskim osobljem.

Broj 0700-303-503 biće otvoren svakog radnog dana od 7 do 20 časova, a poziv se tarifira po ceni impulsa u lokalnom saobraćaju.

Da podsetimo, Grad Niš jula meseca ove godine obezbedio je Domu zdravlja analizator urina IRIS IQ 200, čija je vrednost osam miliona dinara. Novac za nabavku ovog aparata obezbeđen je iz budžeta Grada i predstavlja jednu od najvećih investicija u osnovno zdravstvo u ovoj godini. Zahvaljujući projektu niškog Doma zdravlja koji je podržalo Gradsko veće, 12.500 Nišlija starosti od 50 do 70 godina moći će preventivno da uradi skrining testove kojima se otkriva prisustvo nevidljive krvi u stolici i pretkancerozna stanja debelog creva. Grad je za ove namene izdvojio skoro 10 miliona dinara za kupovinu testova koje će građani dobijati od svojih izabranih lekara.


#   Niš   Prokuplje   Gradsko veće   zdravstvo   Kol centar
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima