Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nove gradske mere: Zatvaraju su robne pijace, prevoz u tri vremenska ciklusa

rssBookmark and Share

Niš 18.03.2020. Južna Srbija Info

Niški Štab za vanredne situacije doneo je nove mere. Gradski obavljaće se samo u određenim delovima dana, a naloženo je hitno zatvaranje OTC i robne pijace kod Tvrđave.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, broj 29/2020) od 15.03.2020. godine, na osnovu člana 9. Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji Grada Niša („Službeni list Grada Niša“ br 38/11) Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša, na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u gradu Nišu, a na sednici održanoj 18.03.2020. godine, donosi:

N A R E D B U

Da svi predsednici Gradskih opština sa svojih zvaničnih mejlova svakodnevno šalju izveštaje o stanju na njihovom terenu i iste dostavljaju na mejl koordinatoru na nivou Grada Prof. dr Žarku Rankoviću i saradnicima na sledeće mejl adrese: Zarko.Rankovic@gu.ni.rs, stmarko@gu.ni.rs, snemanja@gu.ni.rs

Nalaže se Gradskoj upravi, Javnim komunalnim preduzećima i Ustanovama kojima je Grad osnivač kao i svim osnovnim, srednjim školama i fakultetima da naprave spiskove sa svim vozilima i vozačima koji će biti na raspolaganju Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša.

Nalaže se Institutu za javno zdravlje Niš da izvrši dezinfekciju svih pijaca na teritoriji Grada Niša (Tvrđava, Palilula, Krive livade, Bubanj, Durlan, Ćele Kula, Ratko Jović, Niška Banja, Deveti Maj, Delijski vis, Brzi Brod, Pantelej, OTC i Cvetna pijaca). Dezinfekcija će se vršiti 18.03.2020. godine.

Nalaže se JKP „Direkcija za javni prevoz“ Grada Niša da se dana 18.03.2020. godine javni prevoz organizuje na sledeći način, zbog novih vanrednih mera, tako što će poslednji polasci biti oko 18:00, nakon toga se javni prevoz obustavlja do 21:00 gde će biti nastavljen i trajaće do 23:30 i služiće isključivo za prevoz radnika koji se vraćaju iz druge smene i radnika koji idu u treću smenu.

Nalaže se JKP „Direkcija za javni prevoz“ Grada Niša da će prevoz od 19.03.2020. godine biti organizovan tako što će se primenjivati letnji red vožnje s tim što će polasci biti od 05:00-08:00, 14.00-17:00 i 21:00-23:30 dok će se poslednji polazak koristiti isključivo za prevoz radnika koji se vraćaju iz druge smene i radnika koji idu u treću smenu.

Nalaže se svim kompanijama ili organizacijama koje imaju rad u trećoj smeni ili rad u drugoj smeni nakon 20:00 da vode potpunu evidenciju (spiskove) ljudi koji rade u terminima između 20:00 i 5:00 sati ujutru.

Nalaže se Gradskoj upravi-Sekretarijatu za finansije da hitno obezbedi 10 miliona dinara Gradskoj organizaciji „Crveni Krst“ Niš u cilju nabavke artikala, hrane i higijene za socijalno ugroženo stanovništvo.

Nalaže se hitno zatvaranje robne pijace na OTC-u i robne pijace kod tvrđave levo od stambol kapije.
 

GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA NIŠA

KOMANDANT

Darko Bulatović


#   Niš   Darko Bulatović   Ćele kula   štab za vanredne situacije   Koronavirus
@DarkoBulatovic_ @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima