Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potreban oprez u saobraćaju, opasni prelazi sa suvog na vlažan kolovoz

rssBookmark and Share

Gradina 12.02.2020. Tanjug, RTS, Južna Srbija Info

Saobraćaj će u toku jutra biti pojačanog intenziteta, trenutno nema vanrednih zastoja i prekida, dok se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja, saopštio je AMSS.

Potreban oprez u saobraćaju, opasni prelazi sa suvog na vlažan kolovoz

Danas nešto povoljnije vremenske prilike u odnosu na one jučerašnje, bez povremeno olujnog vetra i jačih pljuskova sa uglavnom suvim kolovozima, sa slabom sumaglicom pored rečnih tokova koja bitnije ne utiče na odvijanje saobraćaja i dobru prohodnost puteva.

Međutim, umereno oblačno vreme ponedge može doneti vlažne kolovoze zbog povremeno slabe kiše, zato iz AMSS upozoravaju vozače da obrate pažnju na brzinu kojom voze jer su najopasniji prelazi sa suvog na mokar kolovoz, a posebno, kada rastojanje između vozila nije dovoljno da možete bezbedno i sigurno da zaustave vozilo.

Razlog više za pažljivijom vožnjom su i brojni odroni koji su učestali posle ovakvih promenljivih vremenskih uslova, najviše ih ima na putevima u planinskim predelima, pored Ibra, između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, na Đerdapskoj magistrali, ali i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, dok su na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi vlažni u nižim predelima a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Mačve, Kruševca, Novog Pazara, Požege, Užica i Vranja.

Prema poslednjim informacijama, na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Na putničkim terminalima Gradina i Preševo nema zadržavanja.

Kamioni na Batrovcima čekaju šest sati, na Bačkoj Palanci tri sata, a na Horgošu dva sata.

Komentara: 0


#   Putevi Srbije   saobraćaj   AMSS   vremenska prognoza   Gradina   Granični prelaz
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima