Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rukometaši igraju za Nikolinu

rssBookmark and Share

Prokuplje 27.04.2018. Južna Srbija Info

Rukometni klub Topličanin večeras od 20 časova na svom parketu dočekuju Dubočicu iz Leskovca. Ova utakmica osim takmičarskog imaće i humanitarni karakter jer će svi prisutni gledaoci imati priliku da svojim prilogom pomognu lečenje Nikoline Josić iz Prokuplja.

Rukometaši igraju za Nikolinu

-Pozivamo sve ljubitelje sporta, rukometa i sve ljude dobre volje da dođu na večerašnju utakmicu i svojim prilogom pomognu u prikupljanju sredstava za lečenje Nikoline Josić, izjavio je Bratislav Dunjić, potpredsednik RK Topličanin.

Nikolina je devojčica koja je imala bezbrižno i srećno detinjstvo. U jesen 2017. godine krenula je u drugi razred, radovala se druženju sa drugarima, proslavila svoj 8. rođendan.

Neposredno nakon toga majka je primetila oteklinu na desnoj strani grudnog koša. Mislili su da se radi o povredi izazvanoj dečijim nestašlukom. Preventivno su otišli kod lekara i započeli analize koje su dovele do saznanja da Nikolina ima Ewing sarkom sa lokalizacijom na 7. rebru desne strane grudnog koša. Njena borba odmah počinje. Primila je 6 ciklusa hemioterapije. Sada je neophodna operacija kako bi tumor bio uklonjen. Operacija je moguća jedino u inostranstvu, za šta je roditeljima potrebna finansijska pomoć.

Nikolina je uprkos svemu vesela devojčica, svesna svega šta joj se dešava. Odbrojava dane do saznanja da je lečenje završeno i da može da se vrati normalnom životu.

Pomozimo Nikolini! Upišimo 482 i pošaljimo SMS na 3030.

Da Nikolina bude kao pre! Budimo humani!


#   Prokuplje   rukomet   humanitarna akcija   Topličanin RK   karcinom   Dubočica RK   Nikolina Josić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima