Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U čast najpoznatije srpske voćke, sutra u Blacu počinju "Dani šljive"

rssBookmark and Share

Blace 22.08.2019. Južna Srbija Info

Od 22. do 25. avgusta u Blacu održavaju sedamnaesti "Dani šljive" - najveća turističko privredna manifestacija u ovom regionu Srbije.

U čast najpoznatije srpske voćke, sutra u Blacu počinju "Dani šljive"

U organizaciji Opštine Blace i Turističke organizacije Blace, najavljeno je više desetina hiljada posetilaca a organizatori će dodeliti nagrade u brojnim takmičarskim disciplinama (najbolji mladi voćar i stočar najbolji šljivik, zlatna rakija, najlepše uređeni štand, najukusnije tradicionalno jelo...), biti domaćin uglednim proizvođačima i stručnjacima za uzgoj i preradu šljive, ali će biti i mesto gde će svoje koncerte održati neka od najvećih imena iz sveta muzike sa prostora Balkana. Ulaz na manifestaciji je besplatan.

"Zadovoljstvo je i čast organizovati ovakvu manifestaciju. Šljiva se na području Blaca gaji vekovima a mi proslavljamo trud i napor generacija uzgajivača ovog plemenitog voća. Opština Blace je potpuno opredeljena da i nadalje bude mesto podrške i stimulansa razvoja poljoprivrede u našem regionu. Ove godine smo imali elementarnu nepogodu koja je desetkovala rod šljive. Razmišljali smo da otkažemo manifestaciju ali tradicija ovog mesta nas je razuverila.  Uveren sam da će brojni stručni skupovi i poslovni susreti doprineti daljem unapređenju poljoprivrede i da ćemo uspeti da pomognemo svima koji su pretrpeli štetu, a da će atraktivni zabavni deo ponovo privući desetine hiljada ljudi u Blace. Hteli smo najbolje za naše verne posetioce pa smo obezbedili uslove za najbolje koncerte. Ugovori za organizaciju  koncerta su potpisani znatno ranije od elementarne nepogode, tako i da smo otkazali koncerte morali bismo da ih platimo. U Blacu je sve spremno i zato svima upućujem poziv da dođu na Dane šljive. Bićemo dobri domaćini, a siguran sam da će brojni gosti poneti sa sobom pozitivne utiske i sagledati kakvim privrednim, poljoprivrednim i turističkim potencijalom raspolažemo a da će naši proizvođači ostvariti neki svoj interes i pod ovakvim okolnostima, izjavio je predsednik opštine Blace Milan Ćurčić.“

Manifestacija počinje u sutra 22. avgusta koncertom Karavana RTS-a „Najlepše narodne pesme“ sa muzičkim izvođačima Miroslavom Ilićem, Bobanom Zdravkovićem, Izvorinkom Milošević i dr., a nastavlja se narednog dana 23. avgusta, nizom stručnih susreta posvećenih uzgoju i preradi šljive  dok se u  večernjim satima očekuje nastup trubačkog orkestra Bojana Krstića pa zatim koncert Alena Islamovića (eks Bijelo dugme). U subotu, 24. avgusta centralni nastup imaće Željko Jokismović, dok manifestaciju zatvara etno grupa Balkanika nastupom u nedelju, 25. avgusta. Tokom manifestacije Opština Blace i fondacija Ana i Vlade Divac dodeliće donacije mladim poljoprivrednicima a održaće se i državno prvenstvo ultra lakih vazduhoplova.

Kompletan program manifestacije možete preuzeti OVDE.  

Komentara: 0


#   Blace   voće   rakija   Fondacija Ana i Vlade Divac   gastro turizam   Turistička organizacija Blace   Dani šljive 2019   Dani šljive
@FondacijaDivac @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima