Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

2. Vranjski maraton i polumaraton

rssBookmark and Share

Vranje 31.05.2018. Južna Srbija Info

U subotu, 2. juna, sa početkom u 18.00 sati, počinje 2. Vranjski maraton i polumaraton, u organizaciji Atletskog kluba “Vranjski maratonci” i pod pokroviteljstvom Grada Vranja.

2. Vranjski maraton i polumaraton

Staza trke je kružna sa dužinom kruga od 10,5 km i u odnosu na od prošlu godinu delimično je izmenjena i lakša, sa manjim usponima i visinskom razlikom od 70 metara po jednom krugu.

Polumaratonci trče dva kruga a maratonci četiri kruga, uz četiri okrepne stanice, a  medicinska pomoć i brojni volonteri biće dostupni duž cele staze. U 18.15 časova kreće trka za decu, u dužini od 200m, u 18.30h i trka zadoljstva u dužini od 1km, a učešće na trkama je besplatno. Učesnici polumaratona i maratona trčaće na sertifikovanoj stazi od starta na šetalištu kod Robne kuće, ulicama: Ivo Lole Ribara, Partizanska, Sime Pogačarevića, Kolubarska, Proleterskih brigada do Francuske, nazad do Autobuske stanice, Bulevar Avnoja, Radnička, nazad prema upravnoj zgradi Jumka, Omladinskih brigada, nazad prema Kavim – Jedinstvu, Pariske komune, Nemanjina i Karađorđeva. Ove ulice će biti zatvorene za saobraćaj, ali policija može da propušta vozila kad je staza bez trkača, kako je i praksa u drugim gradovima.  Na centralnom parkingu, na platou ispred Galerije Narodnog muzeja, biće postavljena četiri šatora za masažu, presvlačenje i odlaganje stvari dok traje trka, a podizanje startnih paketa je ispred prostorija Omladinskog kulturnog centra i počinje na dan trke, od 14h. Promoter 2. Vranjskog maratona i polumaratona je naša reprezentativka i učesnica Olimpijade Olivera Jevtić.


#   Vranje   sport   policija   atletika   volonteri   Olivera Jevtić   vranjski polumaraton   AK Vranjski maratonci
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima