Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Atletičari kopljima i kuglama oštetiti fudbalski teren na stadionu "Čair"

rssBookmark and Share

Niš 17.08.2019. Južna Srbija Info

Članovi Atletskog kluba Radnički oštetili su prilkom treninga novi teren u koji je uloženo 220 hiljada evra, kažu iz FK Radnički i apeluju na nadležne da pronađu alternativu, kako bi obe strane bile zadovoljne.

Atletičari kopljima i kuglama oštetiti fudbalski teren na stadionu "Čair"

Saopštenje iz FK Radnički prenosimo u celosti

Nakon 20 godina čekanja, stadion Čair u Nišu je tokom ovog leta konačno dobio moderan teren i travnatu podlogu po svim svetskim standardima. Postavljen je moderan sistem za navodnjavanje, grad Niš i klub su uložili veliki novac u modernizaciju terena, što se tiče Radničkog cifra je 220 hiljada evra,  ali po svemu sudeći  te pare su uzalud bačene, jer je teren zbog sistemskog problema grada da reši pitanje prostora gde će trenirati niški atletičari, žestoko oštećen tokom vežbanja članova Atletskog kluba Radnički.

Fudbalski klub Radnički u potpunosti podržava niške atletičare i smatra da oni zaslužuju svoje mesto za trening, ali ne po cenu oštećenja fudbalskog terena i sistema prskalica koji su postavljeni i skupo plaćeni. Veliki trud i napor uloženi su u očuvanje stadiona i obezbeđivanje adekvatnih uslova za održavanje utakmica da bismo mirno gledali kako neko to uništava bacanjem koplja i kugli. Uostalom, ni fudbaleri Radničkog ne treniraju na glavnom terenu, kako bi se on sačuvao za takmičarske mečeve.

Imajući u vidu da je stadion “Čair” u vlasništvu grada Niša, apelujemo na gradske čelnike da se aktivnije uključe u rešavanje ovog problema i da pronađu adekvatno rešenje koje će zadovoljiti obe strane i pre svega da učine sve kako bi se zaštitila dosadašnja ulaganja u teren.

Zbog nanošenja velike materijalne štete Fudbalski klub Radnički će krivično goniti  odgovorna lica, kako se slične stvari ne bi dešavale u budućnosti.


#   Niš   atletika   fudbal   Radnički FK   Radnički AK   fudbalski teren
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima