Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bokserske rukavice na rukama gradonačelnice, simbolično borbeni napredak - Sotirovski i Borovčanin obišli niške boksere

rssBookmark and Share

Niš 15.10.2020. Južna Srbija Info

"Naš grad ima dugu tradiciju u ovom sportu i gledaćemo kao lokalna samouprava da pomažemo maksimalno, kako bi se niški klubovi vratili tamo gde su nekada bili, izjavila je Dragana Sotirovski, prilikom obilska niških boksera, zajedno sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom.

Foto: Nj.P. Južna Srbija Info
Foto: Nj.P. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Dragana Sotirovski i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, posetili su danas zajedno sa gradskim većnikom za sport Branislavom Kačarem, niške boksere.

Gradonačelnica i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin posetili su zajedno sa gradskim većnikom za sport Branislavom Kačarem, niške boksere čija se sala za teninge nalazi u zgradi Sportskog centra Sofke. Tom prilikom su se upoznali sa trenutnom situacijom i uslovima u kojima niški bokseri treniraju, a obećana je i pomoć i podrška grada kao i Saveza da se niški boks vrati na mesto na kome se nalazio u ex Jugoslaviji kada su bili neprekosnoveni u ringu i kada je Niš bio centar boksa. 

‘’Niš ima dugu tradiciju u ovom sportu i gledaćemo kao grad da pomažemo maksimalno kako bi se niški klubovi vratili tamo gde su nekada bili, a tu su i ljudi iz saveza da i oni pomognu. Grad je za rekonstrukciju sale gde mladi bokseri treniraju dao tri miliona i 300 hiljada dinara, a važno je napomenuti i da sala nije rekonstruisana od 1963.godine. Volela bih i da se svi klubovi koji postoje u gradu ujedine da tačno znamo kome pomažemo i zbog čega id a Nišu vratimo staru boksersku slavu’’, rekla je Sotirovski.

Prema rečima Nenada Borovčanina Niš kao grad ima dugu boksersku tradiciju i drago mu je da su niški bokseri dobili adekvatnu salu u kojoj mogu da treniraju.

‘’Sala koju su dobili niški bokseri je vrhunska i u njoj će, pored treninga koji se održavaju, biti formirana i Škola  boksa bokserskih klubova ‘’Naisus’’ i ‘’Radnički’’ kako bi niška deca mogla besplatno da treniraju, a treneri koji se budu  uključili u rad škole imaće za osnovni zadatak da stvaraju buduće šampione i što je još važnije da deca iz ove sale izlaze kao bolji ljudi’’- kazao je Borovčanin.

Dodao je da Niš ima svog superligaša i da veruje da će u narednoj sezoni iz svojih redova imati boksere koji će ponovo vratiti nišku publiku na tribine.

Da Nišlije vole boks pokazalo se ranijih godina kada su se mečevi održavali na otvorenom.

‘’Imala sam prilike pre godinu dana, kada je na otvorenom bio ring da vidim koliko nišlije vole boks. Lepo bi bilo da vratimo tradiciju održavanja bokserskih mečeva na otvorenom tokom letnjih meseci i da imamo pokretan ring koji bi mogao da se nalazi u Tvrđavi ili u Čairu’’, dodala je Sotirovski.

Borovčanin se složio sa tim i Savez će podržati sa svoje strane ideju da se bokserski mečevi održavaju na otvorenom što će posebno obradovati starije Nišlije zaljubljenike u ovaj sport.

Nikola Lazarević je član BK ‘’Naisus’’ i BK lige ‘’Naisus’’ i reprezentativac.

‘’Renovirana sala nam puno znači, uslovi za treniranje su mnogi bolji, a sledeće takmičenje koje me očekuje je Državno prvenstvo u Smederevu i očekujem zlatnu medalju’’, istako je Lazarević.

 


#   Niš   boks   Dragana Sotirovski   Nenad Borovčanin   Bokserski savez Srbije
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima