Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čair će biti spreman za Superligu

rssBookmark and Share

Niš 15.06.2012. Mondo

Koordinator projekta rekonstrukcije niškog stadiona tvrdi da će svi radovi biti završeni do starta nove fudbalske sezone.

Radovi na Čairu teku prema planu i Radnički će se ove sezone vratiti na svoj stari stadion, potvrdio je za "Južne vesti" koordinator projekta rekonstrukcije Miomir Pešić.

Čair će biti spreman za Superligu

On je dodao da su grubi radovi okončani, a u toku su završni radovi na mašinskim, gasnim i elektro instalacijama.

"Pri kraju je druga faza radova, trenutno se zidaju prostorije, pravi mokri čvor. Grubi radovi su završeni, posle ide faza završetka zapadne tribine, a u trećoj je predviđeno natkrivanje stadiona", rekao je Miomir Pešić.

Kako je Pešić potvrdio, cena krova za ceo stadion je milion evra, a biće ugrađeni i solarni paneli. Kako je on dodao, u toku su pregovori sa stranim investitorima da se iza zapadne tribine napravi komercijalni deo gde će biti otvoren hotel, tržni centar ili restoran.

Delegacija Fudbalskog saveza 8. juna je obišla radove na Čairu i saopštila da će niški stadion biti u upotrebi za utakmice Radničkog u Superligi i kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Srbije i Škotske.

"Mislim da ćemo do početka Superlige osposobiti južnu i severnu tribinu, a uz to zapadna tribina je u funkciji. Takođe, do tog roka zamenićemo humus na terenu", rekao je Pešić.

Radnike na stadionu očekuje naporan posao jer sezona u Superligi počinje 11. avgusta, a Radnički se u elitu vraća posle devet godina pauze.

Kako je rekao Miloš Simonović, gradonačelnik Niša i predsednik Skupštine Radničkog, niški tim će tražiti od Fudbalskog saveza da prva dva kola igra u gostima zbog bolje pripreme stadiona Čair.

Delegacija iz Niša sledeće nedelje odlazi u Beograd gde će obaviti razgovore sa predstavnicima FSS o zameni reflektora. Na stadionu postoje već četiri stuba na kojima su reflektori koji godinama nisu u funkciji. Ove godine bi Niš ponovo trebalo da dobije stadion na kom će moći da se igraju i utakmice u večernjem terminu.

"Biće ukupno 160 lampi na sva četiri reflektora. Fudbalski savez daje donaciju za to, Grad Niš učestvuje sa sredstvima za radove na peskarenju i farbanju stubova gde su reflektor. Takođe, biće urađena i zamena podzemnih kablova za struju", istakao je Pešić.

Na stadion je još pre tri nedelje stiglo 8.000 stolica, ali je njihovo montiranje pomereno zbog kiše koja je odložila radove na hidroizolaciji. Stolice će biti postavljene u dve boje - crvene i drap. Drap bojom će pisati "Niš" i "Radnički" na istočnoj, a na severnoj "Čair". Južna tribina će biti pokrivena natpisom "Meraklije".

Prema planu projekta, na istočnoj strani biće 6.966, na severnoj 4.401, a na južnoj 4.636 stolica.

(MONDO, foto: facebook.com/FKRadnickiNis1923)


#   Niš   Beograd   Čair   Miloš Simonović   tržni centar   Meraklije   svetsko prvenstvo   solarni paneli   Fudbalski savez
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima