Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čair na umivanju

rssBookmark and Share

29.09.2010. Izvor: niscafe.com

Čair na umivanju

Ministarstvo za sport i omladinu Srbije i gradsko rukovodstvo Niša počeli su kompletnu rekonstrukciju stadiona "Čair". Kako prenosi "Sportski žurnal", biće obezbeđeno između osam i devet miliona evra za projekat, posle kojeg će niški stadion imati 19.000 pokrivenih mesta. Miodrag Radović, gradski većnik zadužen za sport, rekao je da će radovi trajati do leta.

- Sve što je do sada preduzimano bilo je samo da se zaustavi propadanje. Odlučeno je da se, osim tribine na zapadnoj strani stadiona koja jedina odgovara zahtevima takmičenja, ostale rekonstruišu. Napravljen je projekat i ceo objekat dobiće nov i moderan izgled, moći će da se organizuju i sportske priredbe najvišeg kvaliteta i ranga - istakao je Radović.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, potvrdio je da se uveliko obezbeđuju sredstva za zatvaranje finansijske konstrukcije.

- Želimo da se naš proslavljeni sportski kolektiv, Radnički, što pre vrati, najpre, u Prvu ligu, onda u elitu i da ponovo izađe na međunarodnu scenu. Hoćemo da "Čair" bude spreman da odgovori zahtevima i kriterijumima vrhunskih takmičenja. Sve će da bude urađeno po propisima FIFA i UEFA – poručio je Simonović.


#   sport   Čair   Miloš Simonović   Gradski većnik   Miodrag Radović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima