Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čekali su 35 godina: Radnički ponovo u Evropi!

rssBookmark and Share

Niš 18.05.2018. FK Radnički

Tri i po decenije sanjan izlazak na međunarodnu scenu, Nišlije su dosanjale na kraju prvenstva, ubedljivom pobedom od 4:1 nad Napretkom, ali mu se, za proboj na treću poziciju, poklopio i rezultat iz Humske, gde je Partizan slavio protiv Spartaka. Veliko slavlje na punom stadionu Čair po završetku meča, ali nakon toga i na ulicama grada i na nišavskom keju, začinilo je ovaj uspeh.

Čekali su 35 godina: Radnički ponovo u Evropi!

Radnički je do trijumfa stigao na krilima dvojice Stojanovića, Saše i Slaviše, iako su gosti poveli u 11. minutu. Prethodno je, već u drugom, Rušević opasno zapretio, a u šestom je domaćin imao veliku šansu, nakon sjajnog prodora i oštrog centaršuta Ace Jovanovića po desnoj strani, Saša Stojanović uhvatio je volej sa deset metara i malo mu je falilo za efektan gol.

I onda, Eskić je u 11. minutu ostao zaboravljen od strane domaćih defanzivaca i sa nekih 15 metara rezantnim udarcem savladao Šaranova. Nije puno trebalo izabranicima Dragana Antića da izjednače. Samo pet minuta kasnije, Saša Stojanović je u svom stilu izveo slobodan udarac sa 18 metara, prebacio živi zid Kruševljana i postigao veoma lep pogodak. U 21. Minutu Mrkić je „ukrao“ loptu na levoj strani, stuštio se ka golu, nesebično „zavrnuo“ ka Aci Jovanoviću, koji je zakasnio za koji delić sekunde.evropa 2

U 32. minutu, ponovo je Mrkić bio najzaslužniji za ono što se dogodilo, posle solo prodora nesebično uposlio Slavišu Stojanovića kome nije bilo teško da loptu prosledi u mrežu.

Drugo poluvreme, baš kao i prvo, počelo je šansom Ruševića, ali već nakon četiri minuta dosuđen je penal za domaće posle prekršaja nad Sašom Stojanovićem. Loptu je na belu tačku postavio njegov prezimenjak Slaviša koji je uspešno je realizovao penal.

U 54. minutu publika je videla bombu Saše Stojanovića, u 77. minutu Ivanović je izašao sam, jedan na jedan sa Šaranovim, koji je bio uspešniji.

I onda, za kraj, Marko Mrkić je krunisao svoju odličnu partiju, lobovao Petrovića i postavio konačnih 4:1 za početak velikog slavlja.

RADNIČKI – NAPREDAK 4:1 (2:1)

Niš, 17. maja. Stadion Čair. Gledalaca: 12.357. Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac) 7. Strelci: 0:1 Eskić 11.- 1:1 Saša Stojanović 16.- 2:1 Slaviša Stojanović 32.- 3:1 Slaviša Stojanović (iz jedanaesterca) 49.- 4:1 Mrkić 85.

RADNIČKI: Šaranov , Mijailović, Saša Stojanović (od 87. Ristić), Slaviša Stojanović (od 74. Krstić ), Mrkić, Aksentijević, Mićić (od 46. Petrović), Jovanović, Simunović, Noma, Stanković.

NAPREDAK: Nikola Petrović, Simonović, Nemanja Petrović, Eskić, Miladinović, Ostojić, Zec (od 57. Markoski), Vulić (od 42. Ivanović), Rušević, Jese, Basrak(od 77. Jovković ).


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Saša Stojanović   Nikola Petrović   Slaviša Stojanović   Napredak FK   Bojan Nikolić   Marko Mrkić   Liga Evrope
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima