Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Druga liga: Morava “presušila” u Pirotu, Stamenković MVP

rssBookmark and Share

Leskovac 17.11.2014. izvor: košarka24

U sedmom kolu Druge muške lige Srbije najubedljivji je bio Pirot, Mladost ZE je nastavila stoprocentno, dok se Kolubara nalazi na poslednjem mestu kao jedini tim koji ne zna za pobedu u ligi.

Druga liga: Morava “presušila” u Pirotu, Stamenković MVP

Pirot je u ovom kolu druga ekipa iz "dueta" koja je ubacila preko sto poena, kao i drugi tim sa skorom 6-1. Piroćanci su u svojoj hali osramotili Moravu najubedljivijim trijumfom u sedmom kolu, bilo je 104:59. Tim iz Vladičinog Hana je u prvom poluvremenu ubacio manje poena nego u naredne dve četvrtine posebno, samo 14. Posle plus 37 iz prvog poluvremena, domaćoj ekipi nije bilo potrebno još puno truda da ovaj meč privede kraju i slavi.

Aleksandar Živojin Danilović je bio najbolji u pobedi Pirota, on je upisao 27 poena i sedam skokova, dok su se još istakli Rašić i Filipović sa 21, odnosno 17 poena, kao i neizostavni vođa Piroćanaca Sanel Mukanović koji je za 23 minuta igre sedam skokova, tri ukradene lopte i četiri poena. Milan Milenković je predvodio Moravu sa 27 koševa i pet skokova.

Pobedom nad Slobodom, 83:76, Napredak je nakon sedmog kola četvrti na tabeli, pošto ima najbolju koš razliku u konkurenciji timova sa dva poraza. Koprivica, Pašajlić i družina su meč otvorili serijom 1:8, ali je usledila bolja igra domaćeg tima koja je trajala do poluvremena. Na devet minuta do kraja meča trojkom Kneževića Sloboda je stigla do minus dva, ali gostujući tim nije imao snage da preokrene.

Svetozar Stamenković je dominirao terenom, on je meč završio sa 30 koševa, 11 skokova i tri asistencije. Već pomenuti Miloš Koprivica i Miroslav Pašajlić su pružili odlične partije, ali je to bilo nedovoljno za šestu pobedu Užičana. Koprivica je imao 20 koševa, dok je Miroslav Pašajlić ubacio 18 i imao osam skokova i sedam asistencija.

"Ovo je samo jedna utakmica, možda ovo zvuči po malo prepotentno od mene, ali zaista nisam preterano srećan, imao sam i boljih partija i rezultata. Momci iz Slobode su vrlo mladi i uigrani, dosta smo se namučili i dobro je što smo uspeli da im slomimo otpor na kraju utakmice. Kao što sam već rekao, što se moje partije tiče, više bih voleo da imamo dve pobede više a ne da ističem ja ili bilo ko drugi." rekao je MVP sedmog kola, Svetozar Stamenković iz Napretka.

Zdravlje je u ovom kolu pretrpelo treći vezani poraz, u tom meču je rezultatom 96:83 pobedio Srem. Ishod cele utakmice se sveo na drugu četvrtinu u kojoj su domaćini razbili Leskovčane sa 35:20, do kraja meča su čuvali rezultat što im je polazilo za rukom. Ekipu iz Sremske Mitrovice je predvodio Đorđo Đorđić koji je postigao 31 poen, Drašković i Sekulić su takođe bili dobri sa 18, odnosno 16, koševa. Nikola Ristić je nakon ne toliko dobre role protiv Pirota u prethodnom kolu u ovom meču upisao 22 poena i osam ukradenih lopti.

Tabela Druge muške lige Srbije: Mladost ZE Admiral (7-0), Beovuk 72 (6-1), Pirot (6-1), Napredak (5-2), Sloboda (5-2), Vojvodina (5-2), Srem (4-3), Proleter Naftagas (3-4), Zdravlje Leskovac (2-5), Plana Hardeks (2-5), Mladost SP (2-5), Meridiana (1-6), Morava (1-6) i Kolubara LA 2003 (0-7).

Tim sedmog kola: Svetozar Stamenković (Napredak, indeks 41), Aleksandar Radulović (Mladost ZE Admiral, indeks 36), Stefan Atanacković (Proleter Naftagas, indeks 32), Nikola Ristić (Zdravlje, indeks 32) i Miloš Mirković (Vojvodina, indeks 31). 


#   Leskovac   Pirot   Aleksinac   košarka   Vladičin Han   Morava KK   Zdravlje KK   Milan Milenković   Pirot KK   Napredak KK   Svetozar Stamenković   Aleksandar Živojin Danilović   Aleksandar Radulović
@ZdravljeKK @KKNapredakAl @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima