Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sport juga: Dubioza niške košarke (video)

rssBookmark and Share

Niš 05.03.2018.

Regionalni sportski portal "Sport juga" bavio se aktuelnim stanjem košarke u najvećem gradu juga Srbije.

Foto: Milica Gvozden TimeOut.rs
Foto: Milica Gvozden TimeOut.rs

Oni ovaj pregled započinju izveštajem o nastupima niških košarkaša širom Evrope:

Još jedan odličan košarkaški vikend za niške košarkaše je iza nas. Stefan Jović se nakon povrede vratio u ekipu Bajerna, vest je koju su preneli svi evropski sportski mediji.

Milan Milovanović je proglašen za najboljeg igrača meseca februara u nimalo naivnoj ligi Poljske. Danilo Tasić je sa Aekom iz Larnake lider lige Kipra, u poslednjoj pobedi svog tima postigao je 20 poena.

Svetozar Stamenković i Vladimir Đorđević predvode ekipu Košica u Slovačkoj u borbi za titulu. U istoj ligi je Nenad Milošević u pobedi Rikera minulog vikenda učestvovao sa 18 koševa.

U Košarkaškoj ligi Srbije Zlatibor i Tamiš grabe ka Superligi, a među najstandardnijim igračima su Nemanja Gudžić, Vladimir Veličković, Mladen Vitković, za budućnost se oslanjaju na Nikolu Spasova…

Foto: Milica Gvozden TimeOut.rs

Andrija Marjanović u dresovima Mege i Beovuka krči put ka seniorskoj reprezentaciji Srbije, prošao je sve mlađe selekcije. O Zoranu Paunoviću iz Crvene zvezde sve češće se čuju samo pohvale, iz Madrida je stigla vest da je pre desetak dana četrnaestogodišnji Nišlija Pavle Stošić osvojio španski Mini kup…

Što se niške klupske košarkaške scene tiče, minulog vikenda, kao i nikada do sada, nijedan klub nije igrao najelitnije takmičenje za srpske klubove, ABA ligu. Isti broj ih je igrao i domaću KLS, gde evo godinu dana Niš nema predstavnika, a ozbiljan tim nešto duže od tog perioda. Ipak, u trećem rangu takmičenja, Drugoj muškoj ligi Srbije, Niš će imati predstavnika još nepuna dva meseca. Konstantin je izgubio od ekipe Pirota 68:63 i tako i najvećim optimistima razbio snove o opstanku u ligi, evidentno je da će se preseliti u četvrti rang takmičenja.

Upravo u tom rangu, Prvoj regionalnoj ligi Srbije već se takmiče dve niške ekipe čiji je meč obeležio prethodno kolo. Gradski derbi između OKK Juniora i KK Niša opravdao je epitet i bio je izuzetno zanimljiv i neizvestan. U napetoj utakmici, punoj varnica, OKK Junior je slavio rezultatom 86:85 i sačuvao je drugo mesto na tabeli. Niš je porazom pao na deseto mesto, ali nemaju briga oko opstanka do kraja prvenstva.

Jedan od kurioziteta ove utakmice je broj gledalaca na tribinama Osnovne škole „Dušan Radović“. Tribina je bila skoro puna, a navijanje veoma bučno. Drugoligaš Konstantin nije imao ni posećenost, a ni takvu podršku nekoliko godina unazad. Zlobnici bi možda rekli da upravo zbog posećenosti možda i dobro što će Niš naredne sezone imati četiri predstavnika u Prvoj regionalnoj ligi Srbije pa će biti više gradskih derbija i više puta prilike da tribine budu popunjene. Kvalitet takmičenja očigledno nije previše bitan ljudima iz niške košarke, oni biju neke svoje bitke u međusobnim duelima, dok se o kvalitetu poniklom u ovom gradu brinu neki drugi (iz prvog pasusa).

Činjenično stanje je takvo, naredne sezone će u Nišu četiri tima igrati Prvu regionalnu ligu Srbije. Konstantin ispada iz Druge lige, OKK Junior i Niš će ostaju u istom rangu, a iz Druge regionalne lige stiže Fer-plej, najmlađi gradski košarkaški kolektiv.

Konstantin je nekada igrao Superligu, Foto: TimeOut.rs

Nakon završene „ere Konstantina“ Niš je ponovo na košarkaškim marginama, gde je, ako ćemo pošteno, i bio najčešće od kad se u ovoj zemlji igra organizovana muška klupska košarka. Svi niški klubovi imaju svoje ambicije, želje i mogućnosti. Ljudi koji ih vode će bez problema argumentima dokazati da se bolje od ovoga trenutno ne može i da je četvrti rang takmičenja (pretposlednji), zaista realnost za drugi ili treći grad po veličini u državi.

Za to vreme, niški ljubitelji košarke će preko TV ekrana gledati Sremsku Mitrovicu u ABA ligi, Čajetinu, Stare Banovce u KLS, Aleksinac, Boljevac u Drugoj ligi…

Dragan Panajotović, Sport juga


#   Niš   košarka   Stefan Jović   Vladimir Đorđević   Svetozar Stamenković   Konstantin OKK   Niš Fer plej KK   Danilo Tasić   Vladimir Veličković   Mladen Vitković   Time Out portal   Dragan Panajotović   Milan Milovanović   Nenad Milošević   Andrija Marjanović   Pavle Stošić   Zoran Paunović   Junior KK
@OKKKonstantin @timeoutrs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima