Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

FMP i Crvena Zvezda lagano do polufinala Kupa Radivoja Koraća

rssBookmark and Share

Niš 17.02.2017. Beta, Južna Srbija Info

Košarkaši FMP-a, kao i Crvene zvezde, plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Nišu pobedili Spartak sa 77:58, odnosno Vršac sa 99:47

Foto: Info-G
Foto: Info-G

Košarkaši FMP-a plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Nišu pobedili Spartak sa 77:58 (15:12, 24:18, 27:15, 11:13).

FMP je do pobede nad Spartakom predvodio Marko Ljubičić sa 18 poena, dok je Džona Bolden postigao 13.

Trener Branko Maksimović koristio je sve igrače, osim kapitena Filipa Čovića koji je bio na klupi, ali nije ulazio u igru.

Najefikasniji u Spartaku bio je Nemanja Miščević sa 18 poena.

Zvezda rutinski, Vršac nije dostojan ni treninga

Košarkaši Crvene zvezde lako su se plasirali u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su danas u Nišu pobedili Vršac sa 99:47 (30:7, 27:10, 24:15, 18:15), u četvrtfinalu završnog kupa.

Crveno-beli su pred punom halom Čair bili potpuno dominantni, a Vršac nije imao šanse protiv regionalnog i državnog šampiona. Poraženi tim postigao je samo 17 poena za poluvreme, od čega je dao sedam u prvoj četvrtini.

Zvezda je već u prvoj četvrtini stekla više od 20 poena prednosti, a na poluvremenu je vodila sa čak 40 razlike. Ekipa trenera Dejana Radonjića je konstantno uvećavala prednost, a najveća je bila 57 poena.

Radonjić je pružio šansu svim košarkašima koji su bili spremni. Na klupi su ostali povređeni Nejt Volters i Milko Bjelica, dok Nemanja Dangubić nije doputovao u Niš na završni turnir.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Marko Simonović sa 19 poena, Marko Gudurić je postigao 13, a Dion Tompson i Luka Mitrović po 12. Miloš Savović postigao je 12 poena za Vršac.

Polufinalne utakmice Kupa Radivoja Koraća na programu su u subotu. Danas su na programu još dva četvrtfinalna susreta: Mega Leks-Dinamik i Partizan-Dunav.


#   Niš   košarka   Kup Radivoj Korać   FMP KK   Crvena Zvezda KK   Luka Mitrović   Milko Bjelica
@BCFMP @kkcrvenazvezda @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima