Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

“Gvozdena zavesa” protiv “Mašine za davanje golova”

rssBookmark and Share

21.11.2015. Vojkan Andrejić

Nedeljni derbi, na niškom Čairu, po nekima i “derbi sezone”, daće odgovore na mnoge nedoumice.
Prva je, da li će gosti iz Beograda nastaviti da gledaju u retrovizor ostale superligaše, ili će Radnički, pobedom učiniti prvenstvo interesantnijim.

“Gvozdena zavesa” protiv “Mašine za davanje golova”

U nedeljnom derbiju, u Nišu gostuje Crvena Zvezda, koja je prava mašina za davanje golova. U dosadašnjem delu prvenstva, ekipa sa “Rajka Mitića” je postigla 46 golova, ili skoro 3 na svakoj utakmici, tačnije 2, 7 po utakmici.

Domaćin, niški Radnički im se suprostavlja najboljom odbranom u ligi, a odbrana “Reala sa Nišave” je u 17 utakmica primila samo 7 golova. Statističkim parametrima prikazano, tek na svakoj drugoj-trećoj utakmici se zatrese mreža iza Aleksandra Jovanovića. Sam golman Jovanović je branio na 16 utakmica i primio 5 golova, tek na svakoj trećoj. Nikad više od jednog gola po utakmici, nikad iz penala, a protiv Radničkog su svirana tri. Odbranjeni su udarci sa “bele tačke” u Milanovcu, bio je bolji u “penal-duelu” sa Kataiem na startu sezone, a Jovanović iz OFK-a je pogodio stativu.

Ko će biti mudriji, od dva stratega, i dovesti svoj tom do pobede?

“General” Rastavac, čije vreme tek dolazi, ali koji je već dokazao svoje trenersko umeće i koji važi za jednog od najboljih fudbalskih trenera na ovim prostorima, ili “Grof” Božović, trener sa velikim iskustvom, petnaestogodišnjim, i koji je svoje iskustvo, više od sedam godina gradio u ruskoj Premijer ligi.

Da pomognemo našem Radničkom, da prekine “niz” lidera na tabeli, a da nastavi svoj.
U nedelju od 17, 00 č. svi na Čair, Radnički igra.

fkradnickinis.rs


#   fudbal   Radnički FK   Crvena Zvezda FK   Crvena Zvezda
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima