Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu sve spremno za Evropsko prvenstvo u košarci za juniore

rssBookmark and Share

Niš 22.07.2023. Južna Srbija Info

U Nišu će se od 22. jula do 30. jula 2023. godine održati Evropsko prvenstvo u košarci za juniore. U Nišu će boraviti 16 reprezentacija iz cele Evrope.

U Nišu sve spremno za Evropsko prvenstvo u košarci za juniore

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima i predstavnicima Košarkaškog saveza Srbije obišla je rekonstruisanu sportsku halu u OŠ „Miroslav Antić“ u kojoj će se igrati mečevi tog prestižnog takmičenja.

Niš je oduvek bio grad sporta, rekla je Sotirovski tokom obilaska hale i istakla da je grad spreman da zajedno sa KSS bude domaćin i predstojećih velikih evropskih i svetskih takmičenja.

Ona je naglasila da se grad opredelio da intenzivno obnavlja sportsku infrastrukturu, a taj plan obnove i rekonstrukcije obuhvatao je i sportsku halu u OŠ „Miroslav Antić“. Odmah posle takmičenja mladih evropskih košarkaša krećemo sa priprema za Kup “Radivoja Koraća” 2024. godine, napomenula je gradonačelnica Niša.

Direktor takmičenja Dejan Damjanović je rekao da hala ispunjava sve uslove za odigravanja utakmica i da se očekuje da predstojeće evropsko košarkaško takmičenje bude pravi sportski spektakl.

On je podsetio da se Niš već dokazao organizovanjem košarkaških događaja kao uspešan i dobar domaćin.

Sportska hala u OŠ „Miroslav Antić“ je od 2007. sada prvi put rekonstruisana. Zamenjen je parket, postavljena nova rasveta, uređene svlačionice, rešen problem prokišnjavanja i hala je opremljena novom opremom.


#   Niš   košarka   Miroslav Antić OŠ   Evropsko prvenstvo u košarci za juniore
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima