Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ju Es Open : Nadal u polufinalu

rssBookmark and Share

10.09.2011. Autor : Siniša Civrić

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedio Amerikanca Endija Rodika u tri seta, 6:2, 6:1, 6:3.

Ju Es Open  :  Nadal u polufinalu

BEOGRAD, 10. septembra 2011. (Južna Srbija) -  Rafaelu Nadalu su bila potrebna nepuna dva sata provedena na terenu, kako bi u četvrtfinalu US Opena izašao na kraj sa Endijem Rodikom - 6:2, 6:1, 6:3. Španski teniser je tako ostao jedini igrač na turniru koji do sada nije izgubio nijedan set, a čini se da je Rodik do sada bio najlakša prepreka. Nervozni Amerikanac je nakon mnogo vremena najzad odigrao sasvim pristojan turnir, ali je u ovom duelu u potpunosti imao ulogu autsajdera.

Nadal je u prvom setu ekspresno poveo sa 4:0 u gemovima, da bi prvu trećinu meča rešio u svoju korist nakon samo 39 minuta igre. I u drugom setu je bila potpuno preslikana situacija, da bi (paradoksalno) Rodik najbolje odigrao u trećem setu, nakon što je zatražio lekarsku pomoć. Tada je Amerikanac imao četiri brejk lopte u uvodnom gemu, nije iskoristio nijednu, da bi Nadal rutinski priveo meč kraju i stigao do novog duela sa Marejem.

-Dobro sam započeo meč. Mislim da je na mojoj strani bila i činjenica da sam odmorniji i da je Endi (Rodik) pre ovog duela proveo mnogo više vremena na terenu. Svima je jasno koliko je teško u dva dana odigrati isto toliko teških mečeva, a David Ferer ga je u osmini finala pristojno namučio. Što se tiče Mareja, jasno je da je igrač koji dobro igra na svim podlogama. Očekuje me izuzetno težak meč, a nadam se i njega. Daću sve od sebe kako bih se našao u finalu, ali čak i ako ne uspem mogu reći da sam zadovoljan učinkom na ovogodišnjem US Openu. Nije bilo lako doći na ovako velik turnir nakon veoma slabo odigranih turnira tokom leta, a onda stići do polufinala. Mnogo toga sam popravio u igri, ali mislim da je najvažnije povraćeno samopouzdanje. Naravno da mi je draga svaka pobeda, ali je još važniji taj osećaj da mogu da pobedim bilo kog, rekao je Nadal na konferenciji za novinare.


#   Južna Srbija region
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima