Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Junak na junaka" - održan prvi Jug Bogdanov megdan u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 15.08.2022. Južna Srbija Info

Na gradskom šetalištu u Prokuplju održano je promotivno takmičenje u sportskom obaranju ruku pod nazivom „Jug Bogdanov megdan“ u organizaciji Sportskog saveza grada Prokuplja.

"Junak na junaka" - održan prvi Jug Bogdanov megdan u Prokuplju

Prezentaciju ove veštine koja ima sve više poklonika u Srbiji izveli su članovi kluba iz Niša. Veliki broj Prokupčana pokazao je interesovanje za ovaj sport gde takmičari ne odustaju, izgaraju maksimalno i gde jedan uvek mora da pobedi. Sportsko obaranje ruku sve je popularnija disciplina u Srbiji. Sve više mladih teži da odmeri snagu levice i desnice sa protivnikom vraćajući se tako starom narodnom izazovu.

-Prokupčani su pokazali veliko interesovanje sa jedan novi sport i staru veštinu. Upoznali su se sa pravilima, načinom takmičenja i pre svega načinom treniranja tako da očekujem da ovaj sport dobije što više poklonika u Prokuplju. Želim da se zahvalim članovima kluba i Niša koji su na sjajan način približili našim sugrađanima sportsko obaranje ruku, istakao je Božidar Jović sekretar Sportskog saveza grada Prokuplja.


#   Prokuplje   sport   rvanje   Sportski centar Prokuplje   obaranje ruku   Jug Bogdanov megdan
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima