Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministre, ovo je vaš komšija!

rssBookmark and Share

15.10.2010. Sportska redakcija

Ministre, ovo je vaš komšija!

Čelnici Evropske fudbalske unije (UEFA) dostavili su danas na adresu Fudbalskog saveza Srbije izveštaje sa prekinute utakmice Grupe C kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2012, u kojoj su se 12. oktobra u Đenovi sastale selekcije Italije i Srbije - izveštaj delegata Davida Petrijašvilija iz Gruzije i sudije Aleksandera Tomsona iz Škotske.

Na osnovu dostavljenog materijala zvaničnici UEFA zatražili su i izveštaj od strane Fudbalskog saveza Srbije, sa rokom za izjašnjavanje do 25. oktobra 2010. FS Srbije će iskoristiti ovo pravo i u UEFA će dostaviti iscrpan izveštaj u predviđenom roku.

Podsetimo, čelnici UEFA su juče otvorili punu istragu povodom incidenata viđenih na utakmici Italija - Srbija, a predloženi datum održavanja sednice Kontrolne i disciplinske komisije UEFA je četvrtak, 28. oktobar 2010.

Osim dela srpskih navijača koji su izazvali prekid utakmice, čiju krivicu niko ne dovodi u pitanje, odgovornost za ono što se u petak desilo na stadionu "Luiđi Feraris" snosi i organizator meča.

Portparol UEFA, Rob Fokner, rekao je da kazna preti i Fudbalskom savezu Italije, zbog loše organizacije kvalifikacione utakmice između Italije i Srbije.

Ivan Bogdanov, čovek koji je predvodio nerede na utakmici Italija-Srbija, trenutno se nalazi u ženskom zatvoru u Đenovi pošto u muškom nije bilo mesta. Jedan od vođa navijača Crvene zvezde čeka odluku državnog tužioca koji će odlučiti da li će Srbin ići pred sud za hitna pitanja. Bogdanov je izjavio da nema ništa protiv Italije i da voli svoju zemlju.

''Nemam ništa protiv Italije, već protiv svog tima. Nikada nisam hteo da načinim nikakvu štetu Italiji koja je prelepa zemlja. Ja volim svoju zemlju ali sam bio besan na golmana naše reprezentacije koji je izdao Crvenu zvezdu'' Izjavio je Bogdanov.

Ivan Bogdanov je poznat MUP-u Srbije i po učešću u demonstracijama povodom proglašenja nezavisnosti Kosova u februaru 2008. godine.On se u policijskim dosijeima vodi kao organizator napada na ambasade SAD i zemalja koje su priznale nezavisnost južne srpske pokrajine. Bogdanov je bio i jedan od vođa protesta protiv hapšenja Radovana Karadžića.Ovaj huligan je prema saznanjima novinara naše sportske redakcije učestovao u demonstracijama 5. oktobra, kada je bio član grupe koja je zauzela policijsku stanicu u ulici Majke Jevrosime.

Kako saznaemo od dobro obaveštenog izvora Ivan Bogdanov stanuje u ulici Bulevar Aleksandra Karađorđevića, preko puta ambasade Izraela i verovali ili ne ministar unutrašnjih poslova Ivica Dčić mu je komšija.Ministar policije stanuje samo tri ulaza od Bogdanova.

 

Policijsko zadržavanje za 11 navijača

Policijsko zadržavanje do 48 sati određeno je za 11 srpskih navijača, osumnjičenih za učešće u neredima na utakmici u Djenovi, saopštila je policijska uprava iz Sremske Mitrovice koja na graničnom prelazu Batrovci kontroliše dolazak navijača iz Italije.

"Do ovog trenutka je pregledano 317 osoba, koji su na Granični prelaz Batrovci stigli u više vozila - 25 automobila, 3 kombija, 3 autobusa i mini-busu", navedeno je u saopštenju.

Policijsko zadržavanje zbog nasilničkog ponašanja odredjeno je i Aleksandru J. (30), Vladislavu J. (23), Zoranu P. (23) i Marku Ć. (27) iz Beograda. Ista mera odredjena je i za Aleksandra Z. (28), Vukašina K. (28), Miroslava N. (28), Mladena K.(24) i Nikolu R. (25) iz Novog Sada kao i Marka M. (28) i Marka D. (26) iz Niša.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.


#   fudbal   navijači   Policijska uprava   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima