Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nagrada „Svetislav Milić“ u oblasti sporta za Nemanju Tadića, mladića koji inspiriše svet

rssBookmark and Share

Niš 07.11.2019. Južna Srbija Info

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić“ – mladima od srca donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti sporta dobije Nemanja Tadić, mladi sportista iz Niša.

Nagrada „Svetislav Milić“ u oblasti sporta za Nemanju Tadića, mladića koji inspiriše svet

Nagrada mu se dodeljuje „za izvanredne rezultate u oblasti sporta“, to je u Gradskoj kući saopštio Marko Vučetić, član komisije za dodelu Nagrada.

Nemanja Tadić, član je plivačkog društva „Delfin“. Iako se suočio sa situacijom sa kojom mnogo stariji od njega ne bi znali kako da se nose, Nemanja Tadić ne samo da je pobedio opaku bolest, već je nastavio sa, kako sam kaže, najvećom borbom - protiv samog sebe. Na taj način mladi Nemanja je dokazao, da se svaka prepreka na životnom putu može prevazići.

Neprestano testira svoje mogućnosti: najpre u plivanju gde je osvojio više medalja, a sada ima novi cilj - da se ostvari u atletici, pa su pripreme za Paraolimpijadu uveliko u toku! Nemanja će pauzu u pripremama napraviti u petak, ne bi li prisustvovao dodeli Nagrada „Svetislav Milić“ u Narodnom pozorištu.

Nemanja je deo i humanitarnih projekata, pa tako učestvuje u akciji koju sprovodi „Nurdor“, a tiče se izgradnje roditeljske kuće, u kojima borave mališani koji se leče od raka, a žive van Beograda.

Nemanji Tadiću će priznanje biti uručeno na Ceremoniji uručenja Nagrada „Svetislav Milić“ u petak, 15. novembra u 12 sati na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu.

Podsetimo, Organizacija „Nađi Raula“ iz Niša i Centar za inovacije „ITKonekt“ iz Beograda ove godine organizuju prvu dodelu nagrada „Svetislav Milić“ - mladima od srca. Nagrada se dodeljuje u šest kategorija i to: nauka i obrazovanje (srednjoškolci, studenti), kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, ali i u dve specijalne kategorije: institucija godine i ličnost godine. Sutrašnjim objavljivanjem dobitnika u kategoriji ličnost godine, institucija godine i specijalna priznanja, završiće se nedelja objavljivanja dobitnika ovog priznanja.

 

Komentara: 0


#   Niš   sport   Osobe sa invaliditetom   Nemanja Tadić   Svetislav Milić nagrada
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima