Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški odbojkaš osvojio bronzu za Srbiju

rssBookmark and Share

Niš 26.08.2014.

Nišlija Vukašin Rajković i njegov partner Dragan Milanović treći na Balkanijadi u bič voleju u Solunu

Niški odbojkaš osvojio bronzu za Srbiju

Vukašin Rajković iz Niša i Dragan Milanović iz Velikog Gradišta osvojili su treće mesto na Balkanijadi u odbojci na pesku u Solunu u kategoriji ispod 20 godina. Reprezentacija Srbije, koja je poslala dva tima na ovo takmičenje, vratila se i sa zlatnom medaljom, koju je osvojio prvi odbojkaški par Đorđe Klašnić i Ivan Lozić iz Novog Sada.

U jakoj konkurenciji ekipa iz Grčke, Rumunije, Albanije, Turske i Moldavije na Balkanijadi koja je trajala od 22. do 24. avgusta u Solunu naši reprezentativci postigli su neverovatan rezultat i osvojili dve medalje. Srpski prvi tim Klašnić i Lozić bili su favoriti na ovom takmičenju i opravdali su očekivanja, ali jedno od iznenađenja na turniru je bio drugi tim reprezentacije, koji se neočekivano izborio za treće mesto.

Prvi dan Balkanijade bio je neizvestan za drugi tim Srbije – pobedili su drugi tim Grčke (2:0), ali su izgubili od prvog tima Moldavije (0:2), dok je prvi tim Srbije zabeležio pobedu nad Turskom (2:1). Drugog dana desio se neočekivani preokret, Rajković i Milanović izborili su se za mesto u polufinalu – pobedivši u oba meča – jedan protiv Albanije (2:0), a drugi protiv Grčke (2:1). Klašnić i Lozić su takođe pobedili Grčku i time se plasirali u sam finiš takmičenja. Polufinalni dan, počeo je pobedom prvog tima protiv Moldavije (2:0), ali je drugi tim izgubio od Rumunuje (0:2). Finalni okršaji završili su se pobedama obe reprezentacije – Srbija 1 pobedila je rumunski dvojac Badiceanu i Rosu (2:0), a Srbija 2 moldavski par Popadiuc i Majarov (2:1). Na pobedničkom postolju našla su se oba tima reprezentacije, a Nišija Vukašin Rajković  zabeležio je trenutno najveći uspeh u karijeri.

Vukašin Rajković započeo je svoju odbojkašku karijeru u OK Naissus Niš (2009-2012), a prošle godine je igrao za Mladi Radnik iz Požarevca i Đerdap iz Kladova. Trenutno je u klubu Radnički Kragujevac za koji počinje da igra od ove sezone, a bio je i kadetski reprezentativac Srbije u dvoranskoj odbojci (2012/2013). Nišliji je ovo prva godina u odbojci na pesku, ali je svoje veštine stekao na VIP Beach turnirima po Srbiji, gde je postigao dobre rezultate i na taj način izborio svoje mesto u reprezentaciji Srbije.

 


#   Niš   Kragujevac   odbojka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima