Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ogroman uspeh Blačkih rukometaša

rssBookmark and Share

Jastrebac 27.08.2013. Autor: P.V.

Veliki uspeh ostvaren na 19. Međunarodnom rukometnom turniru u Blacu igrači domaćeg Rukometnog kluba Jastrebac proslavili su sa svojim sugrađanima i gostima.

Ogroman uspeh Blačkih rukometaša

Prvi put u istoriji kluba na jednom ovako jakom nadmetanju, tokom koga su savladani takvi protivnici kao što je beogradski Partizan i Lovćen sa Cetinja, domaćin je stigao čak do finala. Iako su sinoć doživeli poraz i tako osvojili drugo mesto, to nije umanjilo postignut uspeh, kao ni oduševljenje svih onih koji su ih pozdravili u centru grada.

U finalnoj utakmici za prvo mesto bolji od Jastrepca bio je RK Napredak iz Kruševca, koji je u završnici utakmice uspeo da dođe do pobede i slavi rezultatom 24:23. U borbi za treće mesto pobedu nad ekipom Železničar 1949 iz Niša odneo je RK Lovćen sa Cetinja.

Za najboljeg strelca turnira proglašen je Darko Hadžić (RK Jastrebac Blace), najbolji golman je Stefan Jovanović (RK Jastrebac) a najbolji igrač Dušan Ilić (Planinka Prolom voda Kuršumlija).

O značaju turnira i podršci koju ima govori i činjenica da je juče u Blacu održana i sednica Upravnog odbora Rukometnog Saveza Srbije, kojoj su prisustvovali svi njegovi članovi. Inače, blački rukometni turnir nalazi se u zvaničnom kalendaru takmičenja RSS.


#   Jastrebac   Železničar   Prolom voda   prvo mesto   Dušan Ilić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima