Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština Medijana uspešno sarađuje sa školama

rssBookmark and Share

Medijana gradska opština 16.11.2016. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana proširuje saradnju sa osnovnim i srednjim školama na svom području. Dodelom povelja najuspešnijim školama na ovogodišnjem Trećem „Sportfest Medijana 2016“ rukovodstvo ove opštine još jednom ukazuje na značaj sporta u školskim sredinama.

Opština Medijana uspešno sarađuje sa školama

Prvo mesto u kategoriji deset osnovnih škola podelile su škole „Dušan Radović“ i „Car Konstantin“, treće je pripalo „Voždu Karađorđu“. Ekonomska škola bila je najuspešnija od ukupno 12 srednjih škola, dok su drugo i treće mesto zauzele „Gimnazija 9. maj“ i Škola mode i lepote.

Priznanja je najboljima podelio prvi čovek Gradske opštine Medijana, Milan Krstić.
– Nagrađenima čestitam a ostale pozivam da iduće godine budu još bolji i uspešniji. Videli smo koliko sport znači našoj deci, što nas obavezuje da iduće godine veliko takmičenje školaraca bude bogatije i sadržajnije. Potrudićemo se da našim učenicima obezbedimo susrete sa uspešnim sportistima iz Niša i još više ih podstaknemo na bavljenje sportom – rekao je Krstić i dodao da će Medijana biti primer drugim opštinama kada je reč o saradnji sa školama.

Već današnji susret iskorišćen je za najavu novih akcija humanog karaktera a koje će najveća niška opština organizovati u saradnji sa osnovnim i srednjim školama. Prva će biti realizovana 9. decembra u saradnji sa Kancelarijom za razvoj i donacije „Srb Bord 2016“ pod nazivom „Drugari za drugare“, gde će osnovci svojim učešćem omogućiti kupovinu kombi vozila za prevoz učenika Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu. Na poziv Zavoda za transfuziju krvi u Nišu biće sprovedena zajednička akcija dobrovoljnog davanja krvi, i tako humanost na delu biti pokazana još jednom. U akciju „koja život znači“ planiranu za 21. decembar, trebalo bi da se uključe zaposleni u osnovnim i srednjim školama sa područja Gradske opštine Medijana, ali i roditelji, što je bio predlog nekih direktora.

Da podsetimo, na području Gradske opštine Medijana je deset osnovnih i dvanaest srednjih škola sa kojima opština ima izuzetnu saradnju. U toku je škola za neplivače, priprema se „Kviz znanja“ a za najbolje zimovanja i druge vredne nagrade.

 


#   sport   škole   Medijana gradska opština   ekonomska škola   prvo mesto   Škola mode i lepote   gradske opštine   Milan Krstić   Gimnazija 9. maj   Sportfest Medijana
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima