Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pobedom do novog rekorda

rssBookmark and Share

Niš 03.03.2019. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog pobedili su Radnik sa 4:1, u utakmici 24 kola Superlige Srbije. Ova generacija Radničkog je na taj način ispisala istoriju kluba, pošto je prva koja je ostvarila sedam vezanih ligaških pobeda.

Gosti iz Surdulice šokirali su Nišlije u trećem minutu i poveli pogotkom Milovanovića.

To ipak nije pokolebalo izabranike Nenada Lalatovića, koji su preuzeli inicijativu i izjednačili samo pet minuta kasnije, kada je Haskić pogodio na asistenciju Grbića.

U 30. minutu bilo je 2:1. Drinčić je proigrao Todorovskog, ovaj centrirao ka Ranđeloviću, koji je spustio loptu do Haskića, a fudbaler iz Bosne i Hercegovine je lako matirao Vasiljevića.

Nermin Haskić je u 43. minutu upisao het-trik, kada je glavom poslao loptu iza leđa Vasiljevića nakon centaršuta Drinčića za 3:1. Bio je to njegov 16. gol u ligi, koji je povećao prednost na čelu liste strelaca.

Drugo poluvreme obeležila je majstorija Đorđevića, koji je u 63. minutu postigao fenomenalan pogodak i postavio konačnih 4:1.

Radnik je u 76. minutu imao najbolju moguću šansu da ublaži poraz, ali Zlatanović nije uspeo da savlada Ristića iz penala.

RADNIČKI-RADNIK 4:1 (3:1)

Niš, 2. marta-stadion Čair. Sudija:  Bojan Nikolić. Strelci: 0:1 Milovanović  3.- 1:1 Haskić 8.- 2:1 Haskić 30.- 3:1 Haskić 43.- 4:1 Đorđević 63.

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić (od 68. minuta Noma), Grbić, Kojašević, Ranđelović (od 70. Čumić), Haskić (od 62. minuta Petrović)

Radnik: Vasiljević, Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović, Ristović (od 69. minuta Damnjanović), Kojić, Stanisavljević (od 69. minuta Kovačević), Keremeh, Bojić (od 59. minuta Nikolić), Zlatanović.

REČ AKTERA:

Nenad Lalatović, trener Radničkog:

-Čestitam mojim igračima na sedmoj uzastopnoj pobedi u ligi. Nije bilo lako ispisati istoriju ovog velikog kluba. Tri generacije pre nas su uspevale da ostvare šest vezanih pobeda, a mi smo uspeli da probijemo tu granicu. Pokazali smo karakter i da nismo slučajno na trenutnoj poziciji. Svi znate da ja nisam najbolje prihvaćen kada sam došao u Niš, ali to me nije pokolebalo. Radio sam onako kako mislim da treba, bog me pogledao i došli su ovui sjajni rezultati. Ovo je najbolja ekipa koju sam trenirao u karijeri i milsim da su pred nama lepi meseci i da ćemo nastaviti da ispisujemo istoriju. Što se tiče same utakmice, nije nam nimalo bilo lako. Primili smo gol u trećem minutu, ali se nismo uspaničili. Igrali smo kao da je 0:0 i brzo smo postavili stvari na svoje mesto. Haskić je još jednom pokazao da je sjajan strelac i drago mi je što je povećao predsnot na listi strelaca. Nemamo puno vremena za slavlje, već u sredu nas čeka derbi protiv Partizana, a mi ćemo i tamo ići sa željom da ostvarimo dobar rezultat.

Nermin Haskić, fudbaler Radničkog:

-Veoma važna pobeda za nas. Drago mi je što smo se upisali u istoriju kluba i oborili još jedan rekord. Ova ekipa može da postigne još puno kvalitetnih stvari i trudićemo se da do kraja igramo na ovako visokom nivou. Imponuje mi što sam najbolji strelac lige, postigao sam 16 golova i trudiću sa da i po završetku sezone budem na ovoj poziciji. Pred nama su teški mečevi i ja verujem da ćemo produžiti našu seriju.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Radnik FK   Nenad Lalatović   Bojan Nikolić
@NisRadnicki @FKRadnik @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima