Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički priželjkuje novu seriju pobeda

rssBookmark and Share

24.09.2016. FK Radnički

Radnički i Radnik već drugu sezonu u istom rangu takmičenja, prošle sezone odigrali su sijaset, što kontrolnih, što zvaničnih utakmica i svaka je imala epitet interesantne. Tako će, verujemo, biti i ovog puta, kada, u okviru 9. kola Superlige Srbije, surdulički tim gostuje na Čairu.

Radnički priželjkuje novu seriju pobeda

Lazar Arsić je u Radnički stigao upravo iz Radnika i stoga je možda i najpozvaniji da govori o nedeljnom rivalu Nišlija:

Očekivanja su kao i pred svaku utakmicu. Ulazimo u meč sa jasnom namerom da pobedimo, jer samo tako možemo da ostanemo u vrhu tabele. Ukoliko budemo igrali timski, kao i do sada, verujem da možemo da savladamo goste iz Surdulice. Dobro ih poznajem, igrao sam tamo prošle sezone i znam sa koliko motiva čekaju utakmice sa Radničkim. Tim se dosta izmenio u odnosu na prošlu sezonu, ali verujem da oni opet imaju visoke ambicije i da će svim silama želeti da donesu dobar rezultat. Poznajem i njihovog trenera Milovanovića, imao sam prilike da radim sa njim, pa verujem da nekih većih nepoznanica za nas neće biti. Nadam se da ćemo, uz dobru podršku sa tribina Čaira, započeti neki novi niz pobeda – rekao je sjajni vezni igrač Radničkog.

Trener Milan Rastavac nijednom rečju nije pomenuo poslednji takmičarski duel dva tima u kojem je Radnički slavio na Čairu sa 5:1, uz nezaboravni performans Saše Marjanovića, koji je postigao svih pet golova za niški tim. Naprotiv, o meču sa nedeljnim rivalom govorio je sa puno opreza:

Radnik je tim sa kojim smo oduvek imali dosta problema, bilo da je reč o kontrolnim ili takmičarskim utakmicama. Situacija je utoliko delikatnija što iza sebe imamo dve utakmice na kojima nismo prikazali ono što smo želeli. A kad je tako, uvek jedva čekamo prvu sledeću utakmicu i sada je baš takva situacija. Sigurno je da ćemo imati priliku da većom količinom trčanja, adekvatnim pokrivanjem prostora, boljom završnicom i još nekim segmentima popravimo ispoljene nedostatke u igri i pokušamo da stignemo do pobede.

Rastavčevom „skautingu“ ne može ništa da promakne, a naročito činjenica da je Radnik bitno izmenio svoj „roster“ u odnosu na traljav početak sezone:

Tim iz Surdulice bitno je promenio svoju „krvnu sliku“ u odnosu na početak sezone. Pre dva kola doveli su novog trenera, tu su i sedmorica novih igrača i sigurno je da tom nekom novom energijom traže rezultat. Sad su značajno jači u odnosu na prvih nekoliko kola, ali opet, oni još imaju i taj problem da su neuigrani. Moraće da se nose sa individualnim kvalitetom svojih igrača dok to ne pretoče u timski kvalitet. No, nije to neki segment kojim se mi posebno bavimo. Kao i uvek do sada, mi smo sami sebi prioritet i gledamo, pre svega, kako da mi budemo na nekom željenom optimumu.

Što se sastava tiče, Rastavac će biti u određenim problemima, jer zbog povreda neće igrati Popara, Krstić i Miloš Živković, dok će Stanković morati da pauzira zbog crvenog kartona u Kup meču sa BSK-om iz Borče. A kad smo se već dotakli te utakmice, novinare je interesovalo da li je dobro preneta izjava trenera Radničkog posle utakmice u kojoj Rastavac navodno kaže da je „dobro što je Radnički ispao, jer nema kvalitet za igranje na dva fronta“…

Taj prenos moje izjave nije čak ni izvučen iz konteksta, nego je potpuno izmišljen! Naravno da nisam rekao da je dobro što smo ispali. Jasno je da sam nezadovoljan  što smo eliminisani, nezadovoljan sam i zbog načina kojim smo to sebi dozvolili… Rekao sam da će nam eliminacija doneti neki vrstu olakšanja, jer imamo dosta povređenih igrača, pa će biti više prilike za njihov oporavak. Sad, imam dozu razumevanja, jer imamo pravo i na oscilacije, ali sigurno je da je kontekst bio potpuno drugačiji. A ima stvari koje su nedopustive, za koje mora da se plati cena, a to je ispadanje iz Kupa – objasnio je trener Radničkog smisao svojih reči izgovorenih posle Kup meča u Borči.

Rastavac je potom zamoljen i da prokomentariše poziv četvorici igrača Radničkog u „B“ selekciju Srbije:

Naravno da je da to veliko priznanje i za klub i za njih same. „B“ selekcija je skoro formirana baš iz tog razloga da se na delu provere igrači iz naše lige, ali to je prilika i da momci vide šta znači reprezentacija, sa kojim nivoima kvaliteta se treba nositi, da vide kako je raditi sa selektorom „A“ tima… Istovremeno, to je mač sa dve oštrice, jer neko će možda shvatiti da sada može da se opusti, da je dostigao neki vrh. To bi bila potpuno pogrešna percepcija i ja se nadam da će igrači Radničkog umeti da prepoznaju takvu opasnost i da to sebi neće dozvoliti – napomenuo je šef struke niškog tima.

Radnički i Radnik igraće u nedelju, od 19 sati.


#   fudbal   Radnički FK   Miloš Živković   Milan Rastavac
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima