Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički savladao Rad na Banjici

rssBookmark and Share

Niš 27.10.2019. Južna Srbija Info

Fudbaleri Radničkog savladali su u subotu Rad kao gosti sa 2:1 u utakmici 13. kola Superlige Srbije. Nišlije su do trećeg vezanog trijumfa u prvenstvu stigle pogocima Erika Jirke u 59. i Nermina Haskića u 80. minutu, a gol za Rad postigao je Bjedov u 46. minutu.

FK Radnički
FK Radnički

Kroz golgotu je velike muke je morao da prođe niški Radnički na gostovanju Radu na Banjici, ali je nakraju zasluženo slavio. “Građevinari” su poveli početkom nastavka, ali je onda krilni fudbaler Erik Jirka “upalio motore” i doneo Nišlijama trijumf.

Navikli smo da ove sezone Stefan Mihajlović nosi Radnički, ali ulogu prvog strelca Superlige ove večeri na stadionu “Kralj Petar prvi” preuzeo je krilni fudbaler iz Slovačke. Kada je Bjedov u 49.minutu doneo vođstvo timu sa Banjice, činilo se da će mini serija Radničkog od dve pobede biti prekinuta. Tako nije razmišljao Erik Jirka.

Slovak je pogodio mrežu domaćih u 59. minutu i vratio meč na početak. Nišlije su bile nešto konkretnije i tokom prvog poluvremena. Međutim, pogodak Jirke doprineo je da ekipa Milorada Kosanovića krene još jače i ofanzivnije. “Visio” je gol, a onda je posle centaršuta Jirke, Haskić postavio konačan rezultat.

REČ TRENERA:

Milorad Kosanović, Radnički:

-Ja sam rekao pred ovaj meč da igramo protiv ekipe koja jeste na začelju tabele, ali koja igrački vredi mnogo više od toga i to se danas jasno videlo. Mi smo u prvom poluvremenu propustili da damo neki gol i sebi olakšamo put do ove pobede, ali sve u svemu na kraju moram biti zadovoljan jer je moj tim u najvećem delu meča igrao dobro, kontrolisao situaciju na terenu, znao je šta hoće i to nam se vratilo. Imali smo i sreće da damo dva gola na drugačiji način nego što smo mogli u prvom poluvremenu. Osvojili smo tri mnogo važna boda i idemo dalje, a ja Radu od srca želim puno sreće u nastavku sezone i da dobre igre pretoči u osvajanje bodova.

Dragan Radojičić, Rad:

-Hvala Kosanoviću na lepim rečima, ali mi nemamo puno od toga. Opet smo bili egal sa favoritom, u nekim delovima utakmice možda i bolji. Stajali smo dobro na terenu, ali onako kako smo primili dva gola i onako kako smo stvorili dve šanse za Radnički u prvom poluvremenu, e tako mi prolazimo tokom cele sezone. Katastrofalnim greškama pojedinaca odlazimo u poraze. Imali smo i mi neke dobre situacije u prvom poluvremenu, pa smo imali dogovor da u nastavku krenemo po pobedu, uspeli smo da odmah damo gol, ali smo posle ušli u neki strah koji nas je odveo u poraz. Primili smo dva jeftina gola i spasa nam nije bilo. To kako mi primamo golove ove sezone je prosto neverovatno za ovaj rang takmičenja. Poklonili smo smo im pobedu i moramo da se pogledamo u oči, ovo je prevršilo svaku meru i videćemo šta i kako dalje.

RAD: Marković, Nikolić, Perendija (Jagodić), Kasalica (Trifunović), Petrović, Milošević, Busnić, Živković, Riznić (Smiljanić), Bjedov, Ilić.

RADNIČKI: Petrović, S. Đorđević, L. Đorđević, Ostojić, Todorovski, Sulaka, Noma (Meleg), Pantelić, Jirka, Haskić (F. Knežević), Mihajlović (Stevanović).


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Rad FK
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima