Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički tužio Crvenu Zvezdu zbog Pavkova, Tončev zamrzao funkciju

rssBookmark and Share

09.02.2017. FK Radnički, Južna Srbija Info

Radnički je tužio Crvenu zvezdu zbog toga što još nije plaćeno obeštećenje za transfer fudbalera Milana Pavkova, potvrdio je za sajt "FK Radnički" potpredsednik kluba Dejan Propadalo.

Radnički tužio Crvenu Zvezdu zbog Pavkova, Tončev zamrzao funkciju

Inače, golgeter Radničkog napustio je niški klub i prešao u Crvenu zvezdu na početku zimskog prelaznog roka, uz obostrani dogovor klubova. Ugovorom je definisano da Zvezda odmah plati Radničkom obeštećenje od 300.000 evra. Imajući u vidu da rok nije ispoštovan rukovodstvo Radničkog odlučilo je da pravdu zatraži pred sudom.

Prema oceni Propadala, novonastala situacija mora hitno da se reši.

  - Zvezda nije uplatila dogovoreni novac. Pokušali smo da rešimo ovaj problem kontaktima sa rukovodstvom beogradskog kluba, ali je sve bilo uzalud. Rokovi su prošli i podneli smo tužbu. Smatramo da je mnogo toga od strane Zvezde urađeno neozbiljno i nekoretno. Dovode brojne igrače a duguju mnogima, pa i nama…Na kraju, nikom ništa. Zar je toliko teško izmiriti obavezu prema Radničkom, tako da i naš klub može da živi – upitao je Propadalo. On je dodao da Radnički, osim ranijih obaveza koje se tiču poverioca, ima i nove, jer je klub ove zime doveo nove igrače.

Imajući u vidu da je Radnički u teškoj finansijskoj situaciji, na početku prelaznog roka, kako bi opstao bio je primoran da se odrekne igrača kako bi tim novčanim sredstvima od obeštećenja počeo da rešava niz nagomilanih problema. Kako je rukovodstvo više puta istaklo klub je u jednom trenutku imao dugovanja u visini od skoro 2,5 miliona evra, koja su nasleđena od prethodnih rukovodioca.

U cilju izbegavanja najgoreg scenarija čelnici Radničkog su prihvatili ponudu Crvene zvezde po pitanju Pavkova. Uostalom, oni nisu želeli da budu smetnja mladom fudbaleru da napreduje u većem i jačem klubu i ujedno reši egzistencijalno pitanje.

U ovom prelaznom roku i Radnički i Zvezda nastoje da se igrački pojačaju kako bi se što bolje spremili za nastavak prvenstva. Čini se da je Zvezda u međuvremenu, dok dovodi zvučna fudbalska imena i intenzivno se priprema za međunarodna takmičenja, zaboravila da isplati dogovorene obaveze prema klubu sa Čaira. Možda obeštećenje za Pavkova Zvezdi i ne znači mnogo, ali u slučaju Radničkog to je pitanje opstanka.

Izbarani predsednik kluba Ivica Tončev zamrzao je funkciju na to mesto zbog zabrane da se na takvom mestu nađu javni funkcioneri.

Tonečev kaže da ne zna do kada će njegova funkcija biti zamrznuta, ali da to praktično ništa ne menja jer će klub voditi potpredsednik Dejan Propadalo.


 


#   Ivica Tončev   Radnički FK   Crvena Zvezda FK   tužba   Milan Pavkov   Dejan Propadalo
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima