Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rekonstruisana kuglana u SC „Čair“ - prvi korak ka takmičenja niških kuglaša

rssBookmark and Share

Niš 03.11.2021. Južna Srbija Info

Kuglana u Sportskom centru „Čair“ je rekonstruisana što je samo prvi korak ka stvaranju uslova za takmičenje niških kuglaša po najvećim standardima koja će biti dostupna i građanima koji se rekreativno bave tim sportom.

Rekonstruisana kuglana u SC „Čair“ - prvi korak ka takmičenja niških kuglaša

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je sa saradnicima rekonstruisanu kuglanu i razgovarala sa rukovodstvom SC „Čair“, takmičarima tri niška kluba i zaljubljenicima u taj sport.

Sa SC „Čair“ rekonstruisali smo kuglanu u sedmici kada je Srbija odbranila titulu svetskog prvaka donevši iz Poljske još jedno zlato što ovaj naš događaj čini posebnim, istakla je gradonačelnica Niša.

Nastavljamo da uređujemo i rekonstruišemo sportske terene, istakla je Dragana Sotirovski i podsetila da je nedavno završena i rekonstrukcija Stonoteniskog doma.

Sugrađani, zaljubljenici u kuglanje, od ranih jutarnjih sati su u kuglani među kojima je i Miljojka Jovanović, koja je zašla u 80. godinu, najstarija je aktivna sportiskinja koja se tri i po decenije bavi kuglanjem.

„Nastaviću da treniram, ovo mi mnogo znači“, rekla je najstarija i još uvek aktivna takmičarka Miljojka Jovanović koja je sa gradonačelnicom isprobala nove kugle.

Pridružio im se i Gale Kerber (Goran Šepa) koji bio je promoter naših kuglaša na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, veliki  zaljubljenik u taj sport.

Gale Kerber, koji je u Poljskoj bio svedok trijumfa srpskih kuglaša, zahvalio je gradonačelnici i direktorki SC „Čair“ Branki Aranđelović na prepoznavanju i razumevanju problema niškog kuglaškog sporta.

Gradonačelnica Niša razgovarala je sa Galetom, Miljojkom, gradskim većnikom Aleksandrom Stojičićem, direktorkom SC Čair“ Brankom Aranđelović i njenim saradnici, sa kuglašima iz tri niška takmičarska kluba o stvaranju još boljih uslova za razvoj tog sporta gde bi izrastali novi svetski šampioni.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Kerber   Goran Šepa   Čair SC   kuglana   Kuglana čair   kuglanje
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima