Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu po prvi put igra meč sa Turskom u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 03.11.2017. Južna Srbija Info

Reprezentacija Srbije odigraće prijateljski meč protiv Turske u Nišu, u subotu 4. novembra, na stadionu FK Mašinac. Biće to prvi duel Srbije protiv Turske i prvo okupljanje našeg nacionalnog tima u „Carskom gradu”

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu
Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu

Srbija je proteklog vikenda, 29. novembra u Beogradu, odigrala prvu utakmicu posle jednogodišnje pauze i Evropskog prvenstva u Linjanu, pobedivši na vrlo ubedljiv način svog rivala – mešoviti tim inostranih igrača, većim delom iz SAD, okupljenih pod organizacijom „Pro Hant”. Taj meč pokazao je da, uprkos velikoj pauzi, ne samo od poslednjeg okupljanja već i od kraja seniorskih liga, Srbija ima „zlatnu zbirku” vrhunskih igrača, spremnih da u svakom trenutku odgovore velikim izazovima, čak i kad su oni za njih potpuna nepoznanica. S tim je saglasan i šef naše struke Vladislav Petković koji je izrazio zadovoljstvo, prvenstvo disciplinom u igri, a onda krajnjim ishodom.

– Zbog vremenskih uslova ni naš ni njihov napad nije mogao da se pokaže u pravom svetlu, ali su zato odbrane bile na nivou, posebno naša odbrana koja je dominirala – ocenio je Petković.

O predstojećem protivniku glavni trener misli da nije nimalo naivan tim.

– Turci se za ovaj meč spremaju duže nego mi i vrlo ozbiljno shvataju ovaj susret. Većinu reprezentacije čine igrači kluba „Koč rems” s kojima su pojedini naši klubovi igrali u evropskim takmičenjima, a neki igrači iz naše reprezentacije su tamo i igrali – izjavio je glavni trener Srbije čija su očekivanja i ovaj put odmerena.

– Nadam se dobroj utakmici i pobedi, bez povreda. Važno da mi oprobamo sve naše igrače jer imamo dosta mladih momaka koji bi trebalo da u budućnosti budu nosioci igre u reprezentaciji – zaključio je Petković.

S druge strane, reprezentacija Turske je za ovaj meč delegirala 44 igrača, čiji je glavni trener Erdem Ozalih. On je istakao da je cilj negovog tima test protiv jakog protivnika kakva je Srbija.

Reprezentacija Turske

– Pokušali smo da uvrstimo jedan nov i relativno kompleksan napad za veoma kratko vreme i jedva čekamo da vidimo kako će to da funkcioniše protiv jedne od najjačih odbrana u Evropi. Svesni smo činjenice da je Srbija veoma konkurentna ekipa, igrači su sjajni sportisti i igraju zajedno već neko vreme. Dobro je poznajemo, a s nekim našim igračima smo vrlo dobri prijatelji – izjavio je Ozalih uoči predstojećeg meča.

Utakmica između Srbije i Turske odigraće se na stadionu FK Mašinac u Nišu, a organizaciju celog događaja pomogao je Klub američkog fudbala Imperatori iz Niša i predsednik Aleksandar Jocić. On je naglasio da je za Grad Niš i njih kao domaćine velika čast i zadovoljstvo što imaju priliku da ugoste A reprezentaciju naše zemlje, kao i reprezentaciju Turske, jedne od najvećih zemalja u Evropi.

– Ovo je prvi put da reprezentacija Srbije igra neki meč u Nišu, pa je ovo i izuzetna prilika za promociju američkog fudbala u našem gradu. Pored toga što su imali priliku da gledaju mečeve Imperatora, niška publika će prvi put imati mogućnost da gleda i najbolje igrače Srbije na delu, tako da je spektakl zagarantovan – izjavio je Jocić, napominjući da će predstavnik Imperatora biti Ćiro Jordanov, koji je započeo karijeru u klubu iz Niša, a već nekoliko godina sa uspehom nastupa u najjačoj ligi Nemačke.

– Pozivam svoje sugrađane da dođu u što većem broju i podrže našu reprezentaciju – poručio je na kraju Aleksandar Jocić.

Početak susreta zakazan je za 13 časova.

http://press.rs

 


#   Niš   Srbija   Aleksandar Jocić   Turska   reprezentacija   Mašinac ŽFK   američki fudbal   Ćiro Jordanov
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima