Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rukometašice: Niko nas neće zaustaviti

rssBookmark and Share

05.12.2013. Autor: 24sata

Do početka Svetskog prvenstva za rukometašice ostao je još samo jedan dan. Srbija će u hali “Čair” u Nišu otvoriti najveće rukometno takmičenje utakmicom sa Japanom, a navijači će mislima već biti u nokaut fazi priželjkujući da Andrea Lekić i saigračice doguraju do borbe za medalje.

Rukometašice: Niko nas neće zaustaviti

Devojke su se 14 dana spremale za mečeve godine, možda i karijere. Ne beže od činjenice da su među favoritima, ali i da moraju da obrate pažnju na Crnogorke, Dankinje, Norvežanke, Brazilke i ekipu Južne Koreje, jer sve one imaju isti cilj - zlato.

U javnosti su se pred početak prvenstva pojavile priče da je navodno došlo do nesporazuma na relaciji selektor Bošković - Sanja Damnjanović, što naravno nije bilo tačno. Bošković štaviše kaže da je atmosfera sjajna i da su devojke posvećene i jedinstvene u ostvarenju cilja.

- U reprezentaciji je dobra atmosfera, radimo, treniramo i pripremamo se za Svetsko prvenstvo. Devojke su izvanredne, jako sam zadovoljan kako su se pokazale na turniru i pripremama. Prvu utakmicu igramo sa Japanom, to je uvodni meč u ono šta nas očekuje, u svakoj utakmici daćemo sve od sebe. Imamo svoj cilj, i ništa ne sme da nas poremeti - izjavio je Bošković.

I Damnjanovićeva je istakla da je uzbuđena što se početak takmičenja primakao naglasivši da su devojke spremne.

- Ovih 14 dana priprema brzo su proleteli. Jedva čekam da počne prvenstvo, spremne smo za utakmice, treniramo, na turniru u Vrnjačkoj Banji imali smo tri bitne provere. Uvežbavamo napad, 5:1 odbranu. Reprezentacija Japana je zaista brza, očekujem tešku utakmicu, ali isto tako nadam se da ćemo osvojiti dva boda. To je prva utakmica, bitno je kako počnemo, da odigramo što bolje - dodala je ona.

Andrea Lekić je istakla da se naročito raduje igranju u “Čairu”.
- Žao mi je što do kraja prvenstva ne možemo da igramo u Nišu. Medalja bi bila bliža. Niška publika poznaje rukomet, voli ga. Nadam se da će nam dati krila pred nastavak prvenstva u Beogradu. Videla sam da je bilo puno dece na promociji prvenstva u centru Niša. Jako mi je drago zbog toga - rekla je Lekićeva.

Srpske rukometašice nalaze se u grupi B sa selekcijama Alžira, Japana, Kine, Danske i Brazila.


#   svetsko prvenstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima