Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sportske nade Vranja - unapređenje programa sportske aktivnosti u školama

rssBookmark and Share

Vranje 12.03.2024. Južna Srbija Info

U Skupštini grada Vranja organizovan je prijem za dobitnike nagrade Sportske nade Grada Vranja u 2023. godini. Prisutne je najpre pozdravila predsednica Skupštine grada Zorica Jović.

Foto: Grad Vranje
Foto: Grad Vranje

Ona je istakla značaj najmlađih sportista kao budućnosti grada i izrazila ponos na njih kao predstavnike svojih klubova i grada. Nakon toga, Nenad Đorđević, član Gradskog veća, govorio je o strategiji razvoja sporta u gradu i značaju zdravih stilova života.

Na svečanosti je dodeljeno 31 nagrada u različitim sportskim disciplinama, kao i posebne nagrade za najbolji sportski kolektiv i promociju školskog sporta. Karatisti Pavlu Cvetkoviću je dodeljena posebna nagrada za rezultate.

Strategija Grada Vranja u oblasti sporta obuhvata nekoliko važnih aspekata:

  1. Razvoj školskog i rekreativnog sporta: Postavljanje jakog fokusa na unapređenje programa sportske aktivnosti u školama i rekreativnih centara značajano doprinosi stvaranju zdravih stilova života mladih ljudi i opštoj populaciji.

  2. Podrška sportskim klubovima: Grad pruža aktivnu podršku sportskim klubovima, omogućavajući im resurse i uslove za razvoj i napredak u različitim sportskim disciplinama.

  3. Podrška profesionalnim dostignućima: Podsticanje i podrška sportistima na profesionalnom nivou omogućava im da postignu vrhunske rezultate i predstavljaju grad na nacionalnom i međunarodnom nivou.

  4. Stvaranje boljih uslova za nesmetano bavljenje sportom: Ovaj aspekt obuhvata izgradnju i unapređenje sportske infrastrukture, kao i pružanje različitih usluga i programa za sportske aktivnosti.

Ovakva strategija ima za cilj da podsticne aktivni stil života, razvije talente i sportske kapacitete u gradu, kao i da pridonese opštem blagostanju i razvoju zajednice.

 


#   Vranje   sport   škole   mladi   Nenad Đorđević
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima