Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ulagati u sport i mlade

rssBookmark and Share

Prokuplje 12.10.2014. JužnaSrbija.Info

Delegacija Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, koju je predvodio državni sekretar ovog ministarstva Predrag Peruničić, posetila je Opštinu Prokuplje. Tom prilikom upoznali su se sa aktuelnim stanjem u prokupačkom sportu.

Ulagati u sport i mlade

- Razlog današnje posete je što naše ministarstvo završava nacionalnu strategiju i akcioni plan za sport, kao i akcioni plan za omladinu. Ono što je najbitnije u budućnosti to je da treba ulagati u sport, a što se tiče same omladine, osnovni cilj je zapošljavanje mladih. Cilj u sportu je i omasovljenje, jer moramo što više dece da uputimo u hale. Mi se kao ministarstvo bavimo preventivom, a ne posledicama. Znamo svi koliko negativnih pojava ima u društvu, da ne govorimo o zdravlju jednog naroda i moramo znati da svaki uloženi dinar u sport se trostruko vraća, rekao je Predrag Peruničić.

Na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave bilo je i reči o stanju sportskih objekata u Prokuplju.

- Napravljen je iskorak što se kategorizacije tiče, tako da se zna tačno gde i kome ide novac. Došli smo da vidimo kako ćemo rešiti problem dvorane u Prokuplju, koja nema upotrebnu dozvolu. Ministarstvo nema nadležnost da daje bilo kakve dozvole, ali ćemo pomoći u svakom pogledu da hala dobije dozvolu i da se ispravi taj propust, zaključio je Peruničić.


#   Prokuplje   sport   mladi   ulaganja   Predrag Peruničić   akcioni plan
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima