Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uspeh niških boraca na takmičenju "Grapling Kup Srbije"

rssBookmark and Share

Niš 16.11.2022. Južna Srbija Info

Prošle nedelje je održan Grapling Kup ( Grappling Kup) Srbije u organizaciji Srpskog Rvačkog Grepling Saveza. Ovo je jedno od najvećih i najprestižnijih regionalnih takmičenja u greplingu i ove godine je nastupilo skoro 400 takmičara iz zemlje i regiona

Uspeh niških boraca na takmičenju "Grapling Kup Srbije"

Članovi kluba "Fort Jiu Jitsu" nastupili su sa ukupno 11 takmičara u svim starosnim kategorijama, i osigurali su pet medalja, od toga jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu. 

U starosnoj kategoriji do 14 godina, naš takmičar Danilo Stojiljković uspeo je da dođe do bronzane medalje, dok su u konkurenciji do 18 godina Uroš Pejčinović i Ilija Dončić uspeli da osvoje srebrne medalje u svojim kategorijama. Klub je takođe imao i ženskog predstavnika Anju Kostić, koja je takođe osigurala srebrnu medalju gde je u finalu izgubila od znatno iskusnije takmičarke. Glavni trener kluba i takmičar Miloš Milosavljević osvojio je zlatnu medalju u A klasi, kategorija do 84 kilograma, i nakon 4 pobeda proglašen je za najboljeg takmičara turnira. Ostali članovi našeg kluba Uroš Nikolić, Dušan Pekić, Petar Petrović, Dimitrije Mirković, Petar Ilić i Vuk Miladinović pružili su sjajne borbe ali nisu uspeli da dođu do medalja.

"Ovo je treće veliko takmičenje za naš klub u poslednjih mesec dana. Pre ovog takmičenja naši članovi su nastupili i na VIVA Submission Challenge takmičenju, gde je Uroš Nikolić uspeo da osvoji zlatnu medalju. Takođe, takmičar našeg kluba Milan Stojiljković osvojio je 3. kolo MMA Lige Srbije u disciplini MMA (mešovite borilačke veštine).

Ovo predstavlja veliki uspeh za naš klub i za borilački sport u Nišu i jako smo ponosni na naše članove koji se konstantno takmiče širom Srbije i regiona i u jakoj konkurenciji osvajaju medalje. Sledeće takmičenje za nas će verovatno biti finale MMA Lige Srbije na kojem bi trebalo da nastupi Milan Stojiljković. Pored ovoga, čeka nas puno turnira nakon nove godine i nadamo se još boljim rezultatima u 2023.", kažu zadovoljno.


#   Niš   džiu džicu   Gadžin Han   borilački sportovi   Fort Jiu Jitsu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima